Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΟ

Η νέα εκστρατεία 1GOAL  

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, η ActionAid διοργανώνει συνέντευξη Τύπου για την έναρξη στην Ελλάδα της νέας διεθνούς εκστρατείας 1GOAL στο Ζάππειο Μέγαρο. Η ActionAid συντονίζει την εκστρατεία 1GOAL, υπό την αιγίδα της UNESCO και με τη στήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Super League.
Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν η πρόεδρος του ...........
ΔΣ της ActionAid Ελλάς Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο Γενικός Διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός. Στη συνέντευξη Τύπου έχουν επίσης προσκληθεί ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γιώργος Καραγκούνης και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Gilberto Silva.
Σήμερα 75 εκατομύρια παιδιά και 774 εκατομμύρια ενήλικες δεν μπορούν να γράψουν και να διαβάσουν. Το 1GOAL είναι μια φιλόδοξη διεθνής εκστρατεία που σκοπό έχει όλα τα παιδιά του κόσμου να μπορέσουν να πάνε σχολείο.
Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 200 χώρες με τη στήριξη της FIFA, με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική. Στόχος της είναι η συλλογή εκατομμυρίων υπογραφών από ολόκληρο τον κόσμο που θα παραδοθούν στους ηγέτες του κόσμου το Σεπτέμβριο σε συνάντηση του ΟΗΕ.