Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΟΚ

Με νίκη 1-0 επί του Αστέρα στην Τούμπα
Ο ΠΑΟΚ πήρε... δέκα με τόνο και πέτυχε το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ της ιστορίας του
Το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ της ιστορίας του πέτυχε ο ΠΑΟΚ, καθώς το βράδυ του Σαββάτου επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στην Τούμπα, έστω και αν έπαιζε με δέκα παίκτες από το 20' λόγω αποβολής του Βιεϊρίνια. Ο «Δικέφαλος» κράτησε την εστία του ανέπαφη για έκτο σερί ματς, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν (το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τα πέντε ματς πριν από 35 χρόνια). «Χρυσός» σκόρερ του ΠΑΟΚ ο Κουτσιανικούλης στο 54', γκολ που διατήρησε τους Θεσσαλονικείς σε τροχιά 2ης θέσης.
Παρότι για 70 λεπτά αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Βιεϊρίνια, και τον Ιβιτς επιθετικό, ο σοβαρός και πειθαρχημένος «Δικέφαλος» του Βορρά άνοιξε τα φτερά του.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον... δαίμονα Κουτσιανικούλη και τον σκληροτράχηλο Πάμπλο Γκαρσία, η ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσε την 7η διαδοχική νίκη της στην Τούμπα και πλησίασε τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα, στους............

δύο βαθμούς.
Οι Αρκάδες από την πλευρά τους, δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και έφυγαν ηττημένοι για πρώτη φορά από την Τούμπα.

Εχασε Φιλομένο - Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ
Με τις χειρότερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η αναμέτρηση για την ομάδα του Σάντος, αφού με την συμπλήρωση του 20λεπτου είχε ήδη χάσει δύο παίκτες του.
Ο Φιλομένο αποχώρησε στο 10' τραυματίας (τράβηγμα), ενώ στο 20' ο Βιεϊρίνια αποβλήθηκε, καθώς δεν συγκράτησε τα νεύρα του και απώθησε τον Μπαστία, που προηγουμένως τον είχε ανατρέψει και τον είχε ποδοπατήσει.
Το ματς είχε ανάψει λίγο νωρίτερα, όταν ο Ιβιτς διαμαρτυρήθηκε για αγκωνιά του Λαζαρίδη εκτός φάσης. Τα δύο περιστατικά ξεσήκωσα τους φιλάθλους, ενώ παράλληλα μετέτρεψε το παιχνίδι σε σκληρό, με δυνατά μαρκαρίσματα.

Αγγιξε το γκολ με Ιβιτς, «Κούτσια»
Το συγκρότημα του Βλάχου, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, έκλεισε ακόμα καλύτερα τους διαδρόμους και με τους Καρντόσο, Μπαστία επεδίωξαν να βγουν στις αντεπιθέσεις. Με εξαίρεση πάντως δύο άστοχα μακρινά σουτ του Μπαστία και άλλο ένα του Καρντόσο, ο Χαλκιάς δεν ένιωσε πίεση.
Αντίθετα, ο «Δικέφαλος», που προσπαθούσε κυρίως με τους Κριστιάνο - Λίνο από αριστερά, προσπάθησε να απειλήσει με στημένα, χωρίς επιτυχία. Παρ' όλα αυτά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο μεγάλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Ιβιτς (40') να περνάει ελάχιστα άουτ και το πλασέ του Κουτσιανικούλη (45') να αποκρούει ο Αναστασόπουλος.

Καθάρισε με Κουτσιανικούλη
Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στη λήξη του α' ημιχρόνου, ο ταχύτατος Κουτσιανικούλης το έκανε στις αρχές της επανάληψης. Αφού στο 50' έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία, στο 54' δεν αστόχησε.
Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και συνεργασία των Κριστιάνο, Βιτόλο και Ιβιτς, ο νεαρός βραχύσωμος επιθετικός πλάσαρε σε κενή εστία, δίνοντας το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.
Οι παίκτες του Αστέρα, όπως ήταν αναμενόμενο, μετέφεραν στην συνέχεια το παιχνίδι προς την περιοχή του Χαλκιά. Ο Πάμπλο Γκαρσία όμως, για ακόμα ένα παιχνίδι, ήταν αρχοντικός στην μεσαία γραμμή και μαζί με τον Βιτόλο, δεν επέτρεπαν την κάθετη ανάπτυξη των φιλοξενούμενων.
Πλησιάζοντας στο τέλος, οι αρκάδες προσπάθησαν να αυξήσουν κι άλλο την πίεση τους και ο Βλάχος έριξε στην μάχη όποιο επιθετικό όπλο είχε στην διάθεσή του (Βίλτσες, Εντερ και Ρόκα).
Οι γηπεδούχοι, όμως είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά και με εξαίρεση ένα επικίνδυνο σουτ του Ουντότζι δεν απειλήθηκαν και τελικά πανηγύρισαν ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνουν να πλησιάσουν τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή
Επεισόδια δημιουργήθηκαν το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστές οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή.
Στις 15:30 στην οδό Αγίου Δημητρίου έξω από το Καυτανζόγλειο στάδιο, ένα αυτοκίνητο κι ένα μηχανάκι στα οποία επέβαιναν οπαδοί του ΠΑΟΚ (και είχαν κατεύθυνση προς το γήπεδο της Τούμπας για το ματς με τον Αστέρα) δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς του Ηρακλή.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο υλικές ζημιές και ένα καμένο αυτοκίνητο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάκος (Ξάνθης)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 20' Βιεϊρίνια
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιβιτς, Σνάουτσνερ - Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαζαρίδης
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Φιλόμενο (12' Κουτσιανικούλης, 92' Σαβίνι), Κριστιάνο (75' Σορλέν).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Φυτανίδης (80' Ρόκας), Ουριμπάρι, Καρντόσο, Αργυρόπουλος (58' Βίλτσες), Μπαστία (68' Εντερ), Καρέρα, Λαζαρίδης, Ουντότζι, Μαρσελάο, Καούνος.