Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

«Θέλω δραστήρια την Ντ.Μπακογιάννη»
Η ΝΔ μπαίνει σε νέα πορεία χωρίς «γραμμάτια»

από το παρελθόν, λέει ο Αντ.Σαμαράς
Μια πρώτη αποτίμηση της δικής του δουλειάς κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βλέπει το κόμμα του να μπαίνει-όπως τονίζει-σε νέα πορεία ανασυγκρότησης. Καταθέτει τις δικές του προτάσεις για οικονομία, εκλογικό νόμο και μεταναστευτικό, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και απορρίπτει τον χαρακτηρισμό του «εθνικιστή» που του αποδίδεται από αντιπάλους.
«Δημιουργούμε σταδιακά την εικόνα ενός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο ξέρει που πατά [...], δεν έχει 'δουλείες' σε κανέναν, δεν έχει 'γραμμάτια' από το παρελθόν και χτίζει από τώρα τις προοπτικές της δικής του διακυβέρνησης», τονίζει ο .............
Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στον «Κόσμο του Επενδυτή».
Αναφερόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ.Σαμαράς υπογραμμίζει ότι δεν την βλέπει ως «ηττημένη». «Τη θέλω δραστήρια, τη θέλω δίπλα μας, μαζί μας, τη θέλω στην πρώτη γραμμή. Δεν μπορώ, ασφαλώς, να την υποχρεώσω να αναλάβει ρόλους».
Για τον πρωθυπουργό, Γ.Παπανδρέου λέει χαρακτηριστικά: «Δεν θα πελεκήσω τον αντίπαλό μου, για να πέσει αυτός και να έρθω εγώ... Αλλά σημαίνει ακόμη ότι αν κάνει πράγματα επιζήμια για τον τόπο μου θα τον πολεμήσω πιο σκληρά από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε».
Ο πρόεδρος της ΝΔ απορρίπτει τον χαρακτηρισμό του «εθνικιστή» που του αποδίδεται από αντιπάλους του και δηλώνει ότι «δεξιός» και «αριστερός» δεν είναι κουσούρια, ούτε αρετές, αλλά πολιτικές ταυτότητες.
Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε τις δικές του θέσεις για την οικονομία, θέτοντας τρεις βασικές προτεραιότητες: πολύ πιο δραστικές περικοπές από δαπάνες, αναπτυξιακά μέτρα και μεταρρυθμίσεις στη διάρθρωση των αγορών.
Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ τον χαρακτηρίζει «λάθος λύση σε λάθος πρόβλημα», τονίζοντας πως με το γερμανικό μοντέλο, το πολιτικό σύστημα της χώρας μας θα γίνει ακόμα πιο συγκεντρωτικό, τα κόμματα πιο αρχηγικά και η κομματοκρατία ακόμα πιο ασφυκτική.
Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ.Σαμαράς τονίζει ότι είναι υπέρ μια «πολιτιστικής κοινότητας» και όχι μιας «κοινότητας αίματος» για τους μετανάστες, τονίζοντας ότι τα βήματα που κάνει η κυβέρνηση σε αυτό το επίπεδο, θα εντείνουν την ανασφάλεια της κοινωνίας και θα δυσκολέψει και την ένταξη των μεταναστών.