Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ

Αναφορά της κ. Περλεπέ 
για έργα 
σε πυρόπληκτους Δήμους


Η βουλευτής  Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως Αναφορά προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή, έγγραφο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σχετικά με έργα αρμοδιότητας του εν λόγω έργου Υπουργείου που είχαν ανακοινωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση μετά τις πυρκαγιές του 2007, αλλά που δεν υλοποιήθηκαν.
Όπως  επισημαίνεται στην  αναφορά, «….μετά τις πυρκαγιές του έτους 2007 έγιναν διάφορες μελέτες, κατατέθηκαν προτάσεις  αλλά τελικά μετά από 2,5 περίπου χρόνια ελάχιστα έχουν γίνει. 
Για το Νομό της Εύβοιας εκτός από  τα ανακοινωθέντα έργα υποδομής και  τα έργα ΟΠΑΑΧ στους Δήμους, είχε συμφωνηθεί χωρίς να ανακοινωθεί  η ένταξη έργων αγροτικής οδοποιίας ύψους 7 εκατ. Ευρώ».
Με την  παρέμβασή της η βουλευτής  ζητά από την Υπουργό να υπάρξει  επίσημη ενημέρωση για τα πιο πάνω ζητήματα, αφού στις ανακοινώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης υπήρξαν σοβαρές ασάφειες που έχουν προκαλέσει σύγχυση και να δηλωθούν οι προθέσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ώστε να προχωρήσουν τα έργα συγκεκριμένων υποδομών που πρέπει να γίνουν στις πυρόπληκτες περιοχές του νομού μας.