Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΙΕΡΟΣ  ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΟΞΥΛΙΘΟΥ 
  

Με  Ιδιαίτερη λαμπρότητα
τελέσθηκαν τα Γ΄ Θεοφάνεια
στον Οξύλιθο
  

        Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010 η ενορία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου Ευβοίας, εόρτασε τα «τρίτα» Θεοφάνεια, στην Παραλία Οξυλίθου, το Στόμιο.
         Το πρωί προηγήθηκε η Θεια Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον..........

Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου.
         Στις 11 π.μ. συγκεντρώθηκε πλήθους ευσεβών από την γύρω περιοχή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Στομίου Οξυλίθου και έγινε η εκκίνηση -με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια- η λιτανευτική πομπή προς στην θάλασσα.



         Στον χαρμόσυνο εορτασμό συνέβαλε ιδιαίτερα και ο αίθριος καιρός με μια θαυμάσια ημέρα.
         Έλαβαν επίσης μέρος και προσέδωσαν επισημότερο χαρακτήρα στην τελετή, η Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Ευαγγελία Βελισσαρίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Οξυλιθιωτών, κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου



         Της τελετής προεξήρχε  ο π. Γεώργιος Νάνος, προηγουμένων των παιδιών με τα εξαπτέρυγα και η μεγάλη διαστάσεων βυζαντινή εικόνα της Βαπτίσεως Του Κυρίου, προξενώντας θαυμασμό και σκορπίζοντας συγκίνηση και χάρη.





 Κατά την ρίψη του Τιμίου Σταυρού έπεσαν για ανασύρουν Τον Τίμιο Σταυρό τέσσερα νεαρά άτομα , οι Έστερ Καπέλου, Αντώνιος Γλυκός, Σταμάτιος Κεράτσας και Εμμανουήλ Φώτης.

         Στην συνέχεια δωρίθηκε, εκ μέρους του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου, από τον π. Γεώργιο Νάνο, στον νεαρό Σταμάτιο Κεράτσα που βούτηξε στα παγωμένα νερά και ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, ένα ασημένιο Σταυρό και μια εικόνα, ενώ από μια περίτεχνη εικόνα, έλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες ως ευλογία,.
         Στην  σύντομη ομιλία του, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, π. Γεώργιος Ε. Νάνος, ευχήθηκε η Χάρη του Επιφανέντος Σωτήρος Ιησού Χριστού να εμπνέει όλο τον κόσμο.
         Αξίζει να σημειωθεί  πως ρίχτηκε ο Τίμιος Σταυρός  για πρώτη φορά στην Θάλασσα, αφού μετά τις πρόσφατες Θεομηνίες, ήταν δύσκολο να προσεγγίσουμε την κατεστραμμένη προβλήτα του «Μανικιάτη» Ποταμού, που εδώ δύο χρόνια, καταδυόταν ο Τίμιος Σταυρός.
         Όλοι συνεχάρησαν το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον π. Γεώργιο Νάνο γι’ αυτές τις ωραίες πρωτοβουλίες.

         Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου