Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χαλκίδα, 11 Μαρτίου 2010  

Την απόσυρση του νομοσχεδίου 
για την ιθαγένεια  ζήτησε ο Σίμος  Κεδίκογλου 
        Την απόσυρση του νομοσχεδίου του  υπουργείου Εσωτερικών για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας και  το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» από μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα ζήτησε στη βουλή ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου , υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η απουσία οποιασδήποτε μελέτης των συνεπειών ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαφορετική δυναμική γενετικότητας των μεταναστών.
      Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι προκαλεί ερωτηματικά η σπουδή με την οποία εισάγεται προς συζήτηση το εν λόγω νομοσχέδιο σε μια τέτοια συγκυρία, σε την.........
Ελλάδα να βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης με μεγάλες κοινωνικές αναταραχές. Το επείγον, όπως ανέφερε, δεν θα έπρεπε να είναι οι μαζικές νομιμοποιήσεις, αλλά οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα το ασφαλιστικό που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Κάλεσε την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, έστω για λίγους μήνες, σαν μία χειρονομία καλής θέλησης για τους καχύποπτους που πιστεύουν ότι μόνη σκοπιμότητα είναι οι επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, επισημαίνοντας, ότι με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις σφραγίζεται το μέλλον του τόπου. Ανέφερε, επίσης, πως πρώτα έρχεται η ενσωμάτωση και μετά η νομιμοποίηση, μετά η ιθαγένεια.
Σημείωσε, ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και θα έπρεπε να είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα.
    «Πρώτα απ’ όλα θα έπρεπε να ξέρουμε τις διαστάσεις του προβλήματος και να ξέρουμε ότι από εδώ και πέρα δεν θα εξελιχθεί αλλιώς. Δηλαδή θα έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μία στοιχειώδης θωράκιση των συνόρων και δεν κινδυνεύουμε μέσα στους επόμενους μήνες από νέα αλλεπάλληλα κύματα μεταναστών…» είπε ο Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε:
    «Δεν έχει υπάρξει όμως και καμμία μελέτη των συνεπειών. Και τι εννοώ: Πόσους και πως θα ενσωματώσουμε και αν έχει υπολογισθεί η διαφορετική δυναμική γεννητικότητας. Γιατί η νέα ελληνική οικογένεια δεν κάνει κατά μέσο όρο πάνω από δυο παιδιά, ενώ οι περισσότερες οικογένειες μεταναστών έχουν πολλαπλάσιους ρυθμούς. Θέλω να αναφέρω τα παραδείγματα του Κοσσόβου, των Σκοπίων, χώρες που άλλαξε η πληθυσμιακή τους σύνθεση ταχύτατα λόγω της διαφορετικής δυναμικής της γενετικότητας των λαών που συγκατοικούσαν εκεί».
    Τόνισε  ακόμα το γεγονός, ότι κατά τις  επαφές που είχαν την προηγούμενη  εβδομάδα στις Βρυξέλλες και συζητώντας στις Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου για το εν λόγω νομοσχέδιο, έγιναν αποδέκτες  της ανησυχίας των εταίρων μας μπροστά στο ενδεχόμενο να έρθουν αντιμέτωποι με μια αθρόα είσοδο μεταναστών από την Ελλάδα στις χώρες τους, κάτι που δεν επιθυμούν.
    Ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει σωστή ιεράρχηση, αξιοποιώντας τα μέσα που μας δίδονται και τα κονδύλια που διαθέτει η ΕΕ για την επαναπροώθηση των μεταναστών κάτι που η κυβέρνηση δεν έχει πράξει.
    Επίσης, είπε, ότι θα  έπρεπε να υπάρξει μια διεκδίκηση, γιατί τα ελληνικά νησιά και τα παράλια –τα παράλια της Εύβοιας- είναι που δέχονται τον κύριο όγκο λαθρομεταναστών για όλη την Ευρώπη. «Δικαιούμαστε ενίσχυση και δικαιούμαστε μια βοήθεια των εταίρων μας. Έχει γίνει αρχή με τη FRONTEX επί της κυβερνήσεως της ΝΔ και η σημερινή Κυβέρνηση  πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος σ’ αυτό το όργανο γιατί όπως φαίνεται δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς της μέχρι στιγμής».
    Σε  άλλο σημείο της ομιλίας του ο  Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε τα εξής: «έχουμε μία τεράστια ηθική υποχρέωση στους ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, για ανθρώπους που υπέφεραν για να διατηρήσουν την ελληνικότητα τους, που υπέστησαν διωγμούς, που τους μεταφέρανε στη Σιβηρία μονό και μόνο γιατί θέλανε να κρατήσουνε την ταυτότητα τους. Για αυτή την λέξη, (ελληνική εθνικότητα) στο σοβιετικό διαβατήριο τους, υπέστησαν τα πάνδεινα. Έχουμε μια ηθική υποχρέωση πρώτα απ’ όλα απέναντι τους».