Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Συγχωροχάρτι από Κόκκαλη;
Επιστροφή (;) 
του... ασώτου Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό
Το θέμα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ανακινηθεί εκ νέου τον τελευταίο καιρό για τον Ολυμπιακό και όπως όλα δείχνουν, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
Ο Βάσκος τεχνικός φέρεται να έχει πλησιάσει πολύ κοντά στην επιστροφή του στο Λιμάνι, μετά από έναν χρόνο, αφού και ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει πειστεί για την συγκεκριμένη επιλογή.
Πλέον αυτό που αναζητείται είναι το τάιμινγκ της επισημοποίησης της επιστροφής του Βαλβέρδε, που ενδεχομένως θα γίνει λίγο πριν ή την επομένη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχουν επαφές ανάμεσα σε ..........
υψηλόβαθμα στελέχη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και την πλευρά του Ισπανού τεχνικού. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία και μάλιστα υπάρχει διάθεση για άμεση συμφωνία. Ο Βαλβέρδε ύστερα από το αποτυχημένο του πέρασμα από τη Βιγιαρεάλ δεν έχει αντίρρηση να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και να έχει τη δεύτερη ευκαιρία με την ομάδα που κατέκτησε τους πρώτους του τίτλους και στην οποία λατρεύτηκε από τον κόσμο.
Όσο και αν υπάρχει διάθεση για συμφωνία, από Πειραιά πλευρά δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί το παραμικρό. Αλλωστε, στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος κάνει την τελική προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου, που ενδεχομένως αν καταλήξει στο Λιμάνι να αλλάξουν και τα δεδομένα.
Ωστόσο, οι όποιες επιφυλάξεις από πλευράς Κόκκαλη έχουν καμφθεί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να είναι πιο θετικός από ποτέ για την επιστροφή του Βαλβέρδε, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του σε συζητήσεις που έχουν γίνει. Ανθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στον Ολυμπιακό τονίζουν πως θα πρέπει να θεωρούμε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ανακοινώσει ο Ολυμπιακός τη συμφωνία του με τον Βαλβέρδε την επομένη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο ενδεχόμενο, βέβαια, όπου το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και το πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά χαθεί.
Κάποιοι άλλοι, πάντως, κάνουν λόγο και για ψυχολογικά παιχνίδια με τον Βαλβέρδε να βρίσκεται στον πάγκο για το μεγάλο ντέρμπι.
Σόουζα ξανά στο προσκήνιο
Το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και τον Δεκέμβριο, όπου στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Ζίκο είχε... παίξει αρκετά το όνομα του Ντιέγκο Σόουζα στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, αν και δεν έγινε κάποια κίνηση από πλευράς «ερυθρολεύκων» για την απόκτησή του.
Το θέμα επανέφερε στο προσκήνιο η ιταλική ιστοσελίδα firenzeviola.it, αλλά και ο Τύπος της Βραζιλίας, που αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες εξετάζουν ζεστά την περίπτωση του άσου της Παλμέιρας!
Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο 24χρονος μεσοεπιθετικός, που δεν περνά και τις καλύτερες του μέρες στην βραζιλιάνικη ομάδα, βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, αλλά και των Φιορεντίνα, Λάτσιο, Μπάγερν Μονάχου και Βέρντερ Βρέμης.
Το 80% των δικαιωμάτων του παίκτη ανήκει στην εταιρεία Traffic, που δεν προτίθεται να τον παραχωρήσει με τη μορφή του δανεισμού και που τον κοστολογεί στα 7-8 εκατ. ευρώ.
Χωρίς Ζεβλάκοφ η αποστολή για το ματς με τον Ηρακλή
Ακόμα ένα πρόβλημα ενόψει της αναμέτρησης του Καυτανζογλείου την Κυριακή (19:00) ήρθε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αναγκαστικά θα παραμείνει στη βάση του και δεν θα ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη.
Αν προσθέσουμε και αυτή του Λουτσιάνο Γκαλέτι, η απουσία του Πολωνού διεθνή είναι η έκτη για το ματς με τον Ηρακλή. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο 41χρονος προπονητής των ερυθρολεύκων δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ντουντού, Ντάτολο, Ντιόγκο και Ντομί. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το κρίσιμο παιχνίδι με τους «κυανόλευκους» ολοκληρώθηκε με την προπόνηση του Σαββάτου (13:30) στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ρέντη. Μετά τον αποκλεισμό του Ζεβλάκοφ, οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη διάθεση του Μπάντοβιτς είναι 19 και είναι οι εξής: Νικοπολίδης, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Πάντος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Μήτρογλου, Ντάρμπισιρ, Λούα Λούα. Στο μέτωπο των τραυματιών, ο Ζεβλάκοφ ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας. Ο Ντάτολο ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο όπως και ο Ντομί, ενώ ο Ντουντού ακολούθησε μέρος της προπόνησης της ομάδας και στη συνέχεια το ατομικό του πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο έκανε ο Ντιόγκο.