Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

«Με ένα βήμα σε μία μέρα»

Διαδικασία-εξπρές για την ίδρυση επιχείρησης
 υπόσχεται το υπουργείο Οικονομίας
Στo σχέδιο νόμου για τη απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στη διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων, αναφέρθηκε η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Η υπουργός δεσμεύθηκε ότι από τον Ιούνιο μία επιχείρηση θα ιδρύεται με ένα βήμα σε μία μέρα: «Από 38 μέρες και 15 βήματα για την ίδρυση μιας επιχείρησης, με τη ....
βοήθεια του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, αυτά θα γίνουν ένα βήμα και μια μέρα» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, μέχρι τον Ιούνιο θα έρθει για ψήφιση η αλλαγή την νομοθεσίας και σε ό,τι αφορά στη μείωση της γραφειοκρατίας για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.
Η υπουργός τόνισε ότι βρίσκεται η οικονομία μας σε δίνη, αλλά στόχος είναι να τεθούν στέρεες βάσεις για την παραγωγική ανάπτυξη μέχρι το τέλος του χρόνου.
Τόνισε ακόμα τη σημασία του συντονισμού των πρωτοβουλιών μεταξύ των υπηρεσιών του δημοσίου και των φορέων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθώς -όπως είπε- υστερούμε στο κομμάτι του συντονισμού και φυσικά ως συνέπεια αυτού και στην αποτελεσματικότητα των δράσεων που αναλαμβάνονται.
«Η κρίση είναι ευκαιρία για να προχωρήσει η Ελλάδα σε ανώτερο επίπεδο ανάπτυξης πέρα από αυτό που έχει κάνει τα τελευταία 10 χρόνια» είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ από το βήμα της εκδήλωσης.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης είπε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια επενδύσεις στη χώρα μας και για συνεργασία μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων ιδιαίτερα στους τομείς της «πράσινης» ανάπτυξης και στις καινοτόμες και νέες τεχνολογίες.