Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κατέθεσε πρόταση στην ΠΑΕ
Ο Μαρινάκης εξέφρασε και εγγράφως
το ενδιαφέρον του για τον Ολυμπιακό

Μετά τις ανακοινώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, η διοίκηση του Ολυμπιακού απάντησε πως όποιος ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ θα πρέπει να καταθέσει επίσημη έγγραφη πρόταση. Αυτό ακριβώς έκανε ο γνωστός εφοπλιστής, όπως και αναμενόταν, την Πέμπτη και οι επιτελείς του συλλόγου με τον Σωκράτη Κόκκαλη πλέον την έχουν στα......
 χέρια τους και την εξετάζουν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μαρινάκης αποδέχθηκε την εισήγηση των «ερυθρολεύκων» και παρουσίασε έμπρακτα και με επίσημο τρόπο την επιθυμία του να μπει στη ΠΑΕ. Η επιστολή του δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, ωστόσο οι προθέσεις του έχουν γίνει γνωστές τις προηγούμενες μέρες.
Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στις σκέψεις του γνωστού εφοπλιστή, η πρότασή του κυμαίνεται σε διπλό άξονα. Ο ένας αφορά το πλάνο του για να ενασχοληθεί με τα διοικητικά του συλλόγου και να γίνει κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Προτείνει λοιπόν νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50 εκ. ευρώ, τα οποία και θα καλύψει ο ίδιος, αλλά και να παραλάβει μία καθαρή ΠΑΕ, χωρίς χρέη και χωρίς να πληρώσει για να αποκτήσει τις μετοχές του Κόκκαλη. Σημαντικό ρόλο φυσικά στην πρότασή του αυτή θα παίξει και η αποτίμηση της ΠΑΕ, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή.
Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με τη δωρεά του προς την ΠΑΕ, ώστε να προσληφθεί νέος προπονητής, η αξία του οποίου μπορεί να αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ. Ο Μαρινάκης έχει εκφράσει την επιθυμία του προπονητής να είναι είτε ο Βαλβέρδε, είτε άλλος, με ανάλογες εμπειρίες και εγνωσμένης αξίας.
Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν όντως αυτή είναι η πρόταση του Μαρινάκη. Το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον ο Κόκκαλης δεν έχει να απαντήσει σε προτάσεις, που βγαίνουν μέσω του Τύπου, αλλά σε επίσημη έγγραφη πρόταση, που παρουσιάζει το ενδιαφέρον του εφοπλιστή.
Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο, πως αν πράγματι η πρόταση του Μαρινάκη είναι αυτή, δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τον Κόκκαλη. Ο ίδιος άλλωστε προτιμάει ξεκάθαρα να βάλει στην ΠΑΕ τους αδελφούς Αγγελόπουλος, είτε ως συμπαίκτες, είτε να τους παραδώσει τα κλειδιά της εταιρείας.