Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Δηλώσεις
Αλ.Παπαρήγα


«Απειλούν το λαό ότι θα καταστραφεί, αν δεν δεχθεί την αυτοκαταστροφή του. Και υπάρχει και η άλλη μορφή παραπλάνησης του λαού: Ότι είναι αποφασισμένοι να πέσουν ηρωϊκά μαχόμενοι υπέρ του μνημονίου και......
 εναντίον του λαού», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα αναφερόμενη στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ασφαλιστικό.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου,η κα Παπαρήγα είπε ότι "δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν"και πρόσθεσε:
"Θα μπορούσαν όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν, ή τουλάχιστον εμείς να συμφωνούσαμε, αν η κυβέρνηση έφερνε ένα νόμο που έλεγε ότι καταργεί όλα αυτά τα περίφημα χρυσόβουλα και ότι γίνεται επιστροφή στο δημόσιο όλων των κτημάτων που κατέχουν μοναστήρια, όχι μόνο το Βατοπέδιο και άλλα μοναστήρια, που τα κατέχουν με το έτσι θέλω. Να καταργηθούν τα χρυσόβουλα. Προσπαθούν λένε να στείλουν ανθρώπους στη φυλακή - αν πρέπει να σταλούν, να σταλούν, δεν έχουμε αντίρρηση - αλλά γιατί δεν διορθώνουν όλα τα κακώς κείμενα, αφού μπορούν νομοθετικά;".
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους υπαλλήλους της Βουλής, η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι όλη αυτή η συζήτηση για τους υπαλλήλους της Βουλής γίνεται για να καλύψουν -για να μιλήσουμε στο πλαίσιο της Βουλής - ότι αρνούνται να καταργήσουν τις βουλευτικές συντάξεις. Αρνούνται να μειώσουν τις αμοιβές των βουλευτών. Αρνούνται την ονομαστικοποίηση των μετοχών, ούτως ώστε να λειτουργεί ένα πόθεν έσχες αντικειμενικό, πρόσθεσε.
Αν τα κάνουν όλα αυτά, είπε η κα Παπαρήγα,τότε ας συζητήσουμε και για τους υπαλλήλους της Βουλής.Αλλά δε μπορεί να στοχοποιούν τους υπαλλήλους της Βουλής,ενώ κάνουν ψιλοπράγματα για τον έλεγχο των βουλευτών και αρνούνται την ουσία της πραγματικής επίλυσης του προβλήματος, είπε.
Τέλος αναφερόμενη στη συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, η Α.Παπαρήγα είπε ότι "μια σειρά τέτοιες προτάσεις είναι προτάσεις που γίνονται και μέσα στο πλαίσιο της ίδιας της ευρωζώνης, της ΕΕ, από αρχηγούς κρατών, από όλους εκείνους οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση, πράγμα που σημαίνει ότι μια τέτοια πρόταση από μόνη της δεν είναι απ' τη φύση της προοδευτική".
Τέτοιες προτάσεις, είπε, μπορούν να υιοθετήσουν και αντιδραστικοί και κεφαλαιοκράτες με την εξής έννοια: Δεν αμφισβητούν τους παράγοντες που οδηγούν στην κρίση και ανακυκλώνουν την κρίση. Αρα, λοιπόν, και ορισμένοι που θέλουν μάλιστα να εμφανίζονται σαν προοδευτικοί και αριστεροί κάνοντας τέτοιες προτάσεις. Αυτές είναι άσφαιρα πυρά στο βαθμό που τις διεκδικούν στο έδαφος της ίδιας στρατηγικής υπηρέτησης του καπιταλιστικού συστήματος, συμπλήρωσε