Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στο πλευρό των κατοίκων της Κύμης που διαδήλωσαν σήμερα έξω από τη Βουλή εκφράζοντας την αντίδρασή τους στη συνένωση των Δήμων Κύμης και Αλιβερίου βρέθηκε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε την ανάγκη να δώσουν τον.....
 αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί στο πλαίσιο της συζήτησης για τις αλλαγές στο διοικητικό σύστημα της χώρας θα ληφθεί μία κρίσιμη απόφαση, που αφορά το μέλλον του τόπου.
Ο βουλευτής συμμετείχε στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Καλλικράτης» στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ στο περιθώριο της συνεδρίασης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους κ.κ Ραγκούση και Ντόλιο, Υπουργό και Υφυπουργό Εσωτερικών αντίστοιχα.
Μετά τις προσπάθειες αυτές ο Σίμος Κεδίκογλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οφείλω να ομολογήσω, ότι ανησυχώ ιδιαίτερα για την άρνηση της κυβέρνησης να κατανοήσει την ανάγκη ύπαρξης δύο Δήμων στη Βόρεια Καρυστία. Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι ο Υπουργός κ. Ραγκούσης δεν ήταν ενήμερος για τις συνέπειες που θα έχει η αφαίρεση έδρας Δήμου από την Κύμη στο εθνικό αίτημα προς την Ε.Ε για την ανακήρυξη του Λιμένα της Κύμης σε Διευρωπαϊκή Πύλη και τη συνεπαγόμενη Kοινοτική χρηματοδότηση του νέου δρόμου Χαλκίδα-Κύμη στο πλαίσιο των Διευρωπαϊκών Δικτύων.
Μία μοναδική ευκαιρία να καρπωθεί η Εύβοια επιτέλους ένα ποσοστό από τις Κοινοτικές Επιδοτήσεις σε έργα υποδομής χάνεται εν αγνοία-επιεικώς- της κυβέρνησης.
Δεν μιλάμε μόνο για τα 3.000 χρόνια ιστορίας της Κύμης. Μιλάμε για το μέλλον της, που διακυβεύεται από ανθρώπους χωρίς γνώση και επίγνωση των ενεργειών τους.
Έστω και την τελευταία στιγμή καλώ τους πάντες να προτάξουν το μέλλον της Κύμης, δηλ. το μέλλον των δύο άκρως απαραίτητων έργων υποδομής, του δρόμου και του λιμανιού. Δεν είναι ώρα για προσωπικές στρατηγικές και κομματικές σκοπιμότητες. Είναι ώρα να αγωνιστούμε για το κοινό καλό. Είναι ώρα ο καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του»