Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ.


Όχι στο επαγγελματικό ασυμβίβαστο των Δημάρχων φώναξαν σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γ. Πατούλη, αιρετοί από όλη την Ελλάδα
Την αντίθεσή τους στην αναστολή της άσκησης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των δημάρχων κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εξέφρασαν έξω από την Βουλή, δεκάδες αιρετοί από όλη την Ελλάδα, που αντιτίθενται στο ............
άρθρο 16 του Προγράμματος "Καλλικράτης", σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη.
Οι Δήμαρχοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης για το Σχέδιο Καλλικράτης, και κατέθεσαν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής και τους εισηγητές των κομμάτων, με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στο άρθρο 16.
Το ψήφισμα έχει ως εξής:
"Όλοι εμείς, που υπηρετούμε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και συμμετέχουμε σήμερα, 27 Μαΐου 2010, στη συγκέντρωση στη Βουλή, εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην επιμονή της κεντρικής εξουσίας να προχωρήσει μέσω της ψήφισης του Προγράμματος "Καλλικράτης" στην αναστολή άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων (άρθρο 16).
Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα αποτυχημένο μέτρο που ίσχυσε αρχικά για τους βουλευτές και μετά την πρώτη εφαρμογή του αποσύρθηκε κακήν κακώς. Τώρα επανέρχεται με το νομοσχέδιο για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πιστεύουμε ότι αποτελεί μια ακατανόητη ρύθμιση που είναι βέβαιο ότι θα ωθήσει στην έξοδο πολλούς από τους πετυχημένους σήμερα Δημάρχους και θα αποτρέψει μελλοντικά καταξιωμένους στην κοινωνία υποψηφίους να συμμετέχουν στα κοινά.
Αντιδρούμε σε ένα μέτρο που ευνοεί τους ανεπάγγελτους και τους καιροσκόπους σε βάρος των προσώπων με κοινωνική, επαγγελματική καταξίωση και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς.
Στην κατεύθυνση αυτή, όπως αποφασίστηκε και στην ΚΕΔΚΕ και στην ΕΝΑΕ,
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
να μην αναστέλλεται η άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας των δημάρχων κατά τη διάρκεια της θητείας τους
ΚΑΛΟΥΜΕ
την Κυβέρνηση να αποσύρει ή έστω να αναστείλει τουλάχιστον μέχρι το 2014 την επίμαχη ρύθμιση (άρθρο 16) που αν ισχύσει θα έχει ως αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η εκπροσώπηση των πολιτών και να επηρεαστεί αρνητικά η πρόοδος των τοπικών κοινωνιών".