Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αποσπάσματα από τη σημερινή ομιλία
στη Βουλή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου
και βουλευτή Ν. Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου

«Γιατί δεν το ψηφίζουμε
Τι συζητάμε σήμερα και σε ποια ατμόσφαιρα και με ποια προϊστορία;
Συζητούμε το μέγεθος και την ποιότητα του κοινωνικού κράτους στη χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια, χωρίς αναλογιστικές μελέτες ή μάλλον με μια μελέτη με άλλα στοιχεία….
Με ποια προϊστορία επί του θέματος κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Με μια κυβέρνηση που άλλαξε 12 φορές θέσεις, που εμφανίζει πολιτικό και ......
τηλεοπτικό κλαυσίγελο, που αποφασίζει χωρίς κανέναν διάλογο. Που αποφάσισε πριν την υπογραφή του μνημονίου, που τώρα ψελλίζει ότι λυπάται αλλά για όλα φταίει το μνημόνιο. Αυτή δεν θέλει. Που αυτοσαρκάζεται, που διχάζεται, που αυτοθαυμάζεται για την ηρωισμό της.
Σε ποια ατμόσφαιρα; Μέσα σε κλίμα απόλυτου αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να στέλνει μισαλλόδοξα μηνύματα στην αριστερά, με την οποία διαφωνούμε αλλά έχουμε αφαιρέσει από την σκέψη μας όσα στιγμάτισαν τον τόπο. Έτσι για δημιουργία εντυπώσεων με παίγνια πιθανών νεκρών στις διαμαρτυρίες των πόλεων, ώστε να φοβηθούν και να σιωπήσουν.. με το ίδιο πρόσωπο να προσπαθεί να καλύψει το ασφαλιστικό με φύλλο συκής την ΑΓΡΟΓΗ ώστε να φτιάξουμε προπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο να γκρεμίσουμε το κοινωνικό κράτος, να παραβιάσουμε το Σύνταγμα, να γονατίσουμε τους φτωχούς αυτού του κράτους, να στρέψουμε την μια κοινωνική τάξη ενάντια της άλλης….
Ποιοι; Οι βολεμένοι; Οι επιλεγμένοι από τους πολίτες.. εμείς να τους γυρίσουμε την πλάτη, να τους βυθίσουμε στην κατάθλιψη και την αγωνία….
Ποιοι; Οι απολογητές ενός αποτυχημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου. Χωρίς καν αυτοκριτική.
Όχι σήμερα δεν θα μονομαχήσουμε για το ποιοι διόρισαν τα παιδιά τους στην Βουλή.
Όχι από τώρα…
Είναι ιεροσυλία
Σήμερα πρέπει να κάνουμε ένα νέα ξεκίνημα, όχι πισωγύρισμα.
Εμείς στη Ν.Δ. με απόλυτη αυτοκριτική , με θέσεις και με σεβασμό στους πολίτες, λέμε ξεκάθαρο ΝΑΙ, μόνο σε συνταγματικά εναρμονισμένο ασφαλιστικό, με μια σύνταξη με κρατική εγγυοδοσία, με τεκμηρίωση και με προοπτική. Βιώσιμο να είναι. Εσείς, το ΠΑΣΟΚ, είστε πιστοί σε ένα ασφαλιστικό-επιστροφή σε βαλκανική περίοδο. Έχετε προαποφασίσει ότι δεν μπορείτε να αγωνιστείτε για τον τόπο. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ αυτοπεποίθηση. Αρκείστε να βλέπετε «τα τρένα να περνάνε…»
Σεις που μοιράζατε προνόμια με δανεικά. Σεις που σε κάθε αλλαγή λέγατε ΟΧΙ πιο δυνατά και απ΄τον Μεταξά στους Ιταλούς. Είπατε ΝΑΙ όμως στους Γερμανούς.
Σεις που εμφανίζεστε σαν κυβέρνηση, ο έναν να καρφώνει τον άλλον,, που κάνετε ότι δεν ξέρετε τι ψηφίσατε στο μνημόνιο και εσείς και τα εξαπτέρυγά σας.

Σεις που καταπιέζετε τους Βουλευτές σας, όχι να ψηφίσουν αλλά να απολογηθούν για εσάς, χωρίς εσάς….
Σεις που για λόγους μικροπολιτικούς τα κάνετε όλα! Και το ψηφίζετε και καρφώνετε τον Υπουργό Οικονομικών σας, και δεν κάνετε το χρέος σας προς τους ασφαλιστικούς φορείς. Όπως ο κος Ρέππας. Έπαιξε διαφωνώντας για να είναι καλός στην κοινωνία. Θα ψηφίσει για να είναι καλός στην κυβέρνηση. Τα 30 εκ ευρώ που η ΕΘΕΛ εδώ και 4 μήνες τα χρωστάει στο ΙΚΑ…
Και όλα αυτά μέσα από ένα επικοινωνισμό θυμού, κλάψας, απειλών και ηρωικής εξόδου κύριε Λοβέρδο.
Δεν είστε καλή κυβέρνηση για τον τόπο. Είστε παραδομένοι και υποτακτικοί. Δεν δίνετε ελπίδα. Κάνετε αποτρόπαιο έγκλημα εναντίον της κοινωνίας, των πολιτών και μάλιστα των παιδιών μας. Δεν τους δίνετε. Τους παίρνετε. Κάνετε ριφιφί ελπίδων.
Δεν είστε καν καλοκουρδισμένη ορχήστρα πολιτικής. Ούτε θίασος που καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση των πολιτών. Δεν είστε πετυχημένοι…Δεν είστε Hollywood. Είστε μίζεροι, σκυθρωποί, είστε κακής ποιότητας πολιτικοί. Είστε Bollywood.»