Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΠΕΡΛΕΠΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δικαιωμένη η κυρία Περλεπέ
από τη θετική εξέλιξη
για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες 6.7.2010 μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Οικονομικών για το οικόπεδο στο οποίο θα.....
 κατασκευασθεί το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της και δήλωσε δικαιωμένη για τον αγώνα που δίνει πάνω από μια δωδεκαετία γι’ αυτό το στόχο.
Στη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών ηγεσιών των δύο Υπουργείων, που είχε ως σκοπό την επίλυση του ζητήματος σχετικά με το τίμημα του οικοπέδου, αποφασίστηκε η πληρωμή 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έτσι πλέον δεν υπάρχει άλλο κώλυμα για τη κατασκευή του νέου Νοσοκομείου.
Η συνάντηση έλαβε χώρα μετά και από παρότρυνση της Υπουργού Υγείας, αφού το θέμα του οικοπέδου έπρεπε να λυθεί από τα τρία συναρμόδια Υπουργεία και όχι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, γιατί το οικόπεδο είχε παραχωρηθεί απευθείας στο Νοσοκομείο και όχι στη Νομαρχία.
Η κυρία Περλεπέ σε σχετική της δήλωση αναφέρει:
«Από το 1998 που ήμουν μέλος της Γραμματείας της Νομ. Επιτροπής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως γιατρός συνδικαλίστρια, πάλευα με όλες μου τις δυνάμεις για τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας επειδή πίστευα και πιστεύω ότι αποτελεί πραγματικό έργο ζωής για το Νομό μας και τους κατοίκους.
Όπως είχε δεσμευτεί και ο Πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου, στην προεκλογική του επίσκεψη στη Χαλκίδα, το έργο είναι πλέον έτοιμο προς υλοποίηση αφού λύθηκε και το τελευταίο εμπόδιο της αποζημίωσης για το οικόπεδο.
Σήμερα λοιπόν αισθάνομαι δικαιωμένη. Θέλω να διαβεβαιώσω τις Ευβοιώτισσες και τους Ευβοιώτες ότι μέχρι να κατασκευασθεί το Νοσοκομείο αλλά και όταν θα λειτουργεί, θα προσφέρω όποια βοήθεια κι αν χρειαστεί, για την όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών από αυτό».