Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α.
Ημερομηνία: 06/07/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Με το τέλος της διδακτικής χρονιάς η ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. του Δήμου Νέας Αρτάκης διοργάνωσε εκδήλωση με τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου.
Το μικρό θεατράκι είχε γεμίσει από γονείς, φίλους και συγγενείς που είχαν......
 έρθει να παρακολουθήσουν την πρόοδο των παιδιών τους.
Την παράσταση έκλεψαν οι ομάδες των παιδιών που έπαιξαν τζουρά καθώς και μπουζούκι που ξεσήκωσαν τους θεατές σε θερμά χειροκροτήματα. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν έπαινοι στους καλύτερους μαθητές ενώ προσφέρθηκαν λουλούδια σε παιδιά και δασκάλους του Μουσικού Εργαστηρίου, Κικίδης
Δημήτρης, Χουλιέρη Μαίρη, Στρατάκια Πόπη, Τσουρέκη Γιάννα, Σακάρογλου Αθανάσιος και Κοσμάς Ευάγγελος.


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Την Κυριακή 27 Ιουνίου η παιδική θεατρική ομάδα της ΔΗ,Κ,Ε.Ν.Α του Δήμου Ν. Αρτάκης μας παρουσίασε την θεατρική παράσταση « Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ» σε διασκευή – διδασκαλία και σκηνοθεσία Ευτυχίας Λιβανίου.


ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Ο εορτασμός της ενορίας μας, των 12 Αποστόλων, φέτος έγινε με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η περιφορά της ιερής εικόνας έγινε με συνοδεία φιλαρμονικής και πλήθος κόσμου που ακολούθησε την λιτανεία. Ιδιαίτερο ύφος έδωσε στην περιφορά και η συνοδεία των μελών όλων των χορευτικών.
Αμέσως μετά την περιφορά, στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί.
Συμμετείχαν ο σύλλογος Γυναικών «Η Κύζικος» με χορούς Μ.Ασίας και το χορευτικό εργαστήριο της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. με χοροδιδάσκαλο τον κ. Θεόδωρο Γιαννακάρα.
Όλα τα χορευτικά τμήματα κατέπληξαν τους θεατές με τις ωραίες παραδοσιακές στολές, τις φιγούρες που έκαναν καθώς και την ζωντάνια με την οποία χόρευαν.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νέας Αρτάκης κ. Αναστάσιος Πρατσόλης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης , ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α. Δρόσος Τσόπελος, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Το πολιτιστικό καλοκαίρι της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Α συνεχίζεται με πλήθος εκδηλώσεων: το παραδοσιακό πανηγύρι στον Προφήτη Ηλία Βατώντα, η παραδοσιακή βραδιά του συλλόγου «Κατατοπιοτών» με μουσική και χορό και στη συνέχεια το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2010» με θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, παραδοσιακοί χοροί και φεστιβάλ χορωδιών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΟΣΟΣ ΤΣΟΠΕΛΟΣ