Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Σε σχέση με το ανενεργό λατομείο
στον «Κάβο» της Κύμης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη, και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωσή μας, πληροφορηθήκαμε μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρέμβαση των «Ενεργών Πολιτών» στηριγμένη σε ανώνυμη επιστολή Πολίτη, με ανακρίβειες – ασάφειες και υπονοούμενα .
Επί του θέματος έχουμε να ....
σημειώσουμε τα εξής:
Ο αναφερόμενος χώρος – Δημόσιου χαρακτήρα ως προς την ιδιοκτησία του – ανήκει στην αρμοδιότητα εποπτείας και ελέγχου του Δασαρχείου.
Εξ όσων γνωρίζουμε , κατόπιν αυτοψίας μας και χωρίς να μας έχει καταγγελθεί κάτι διαφορετικό, ο χώρος δεν αποτελεί ενεργό λατομείο, δεν βρίσκονται σε εξέλιξη οργανωμένες διαδικασίες εξόρυξης, ούτε υπάρχουν ανάλογα δείγματα ανάλογων εργασιών στο πρόσφατο παρελθόν
Ουδέποτε επί της παρούσης Δημοτικής Αρχής ετέθη σχετικό θέμα και ουδεμία άδεια ή γνωμοδότηση έχει εκδοθεί από το Δήμο.
Είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη, η περιβαλλοντική μας ευαισθησία επί υπαρκτών προβλημάτων και όχι μυθευμάτων, και η απόλυτη προσήλωση μας στην τήρηση της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση και στοχεύοντας στην αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων , θα πράξουμε με υπευθυνότητα το αυτονόητο, προωθώντας την καταγγελία των «Ενεργών Πολιτών» στην αρμόδια υπηρεσία του Δασαρχείου, ώστε να επιληφθεί για να πράξει τα δέοντα.
Σε κάθε των περιπτώσεων - και για το καλό πρωτίστως του περιβάλλοντος - θα προσδοκούσαμε σε μια υπεύθυνη σταθερή σχέση επικοινωνίας και συνεννόησης όλων των ευαισθητοποιημένων περιβαλλοντικά πολιτών. Η υιοθέτηση ανώνυμων και καταγγελιών και η απλή κοινοποίηση στα ΜΜΕ , που ιδιαίτερα εν όψει της προεκλογικής περιόδου αδυνατίζουν το όποιο θετικό μήνυμα θέλουν να εκπέμψουν υποτάσσοντάς το σε σκοπιμότητες, για «καταλήστευση των φυσικών πόρων της Κύμης» δεν αποτελεί απόδειξη υπευθυνότητας αλλά το αντίθετο.


Κύμη 9/7/2010
Ο Δήμαρχος Κύμης
Δημήτρης Γ. Θωμάς