Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ

Χαλκίδα, 7.7.2010

Δικαιολογημένες οι ενστάσεις,
αλλά αναγκαία τα μέτρα για το ασφαλιστικό,
τόνισε η κυρία Περλεπέ


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την ομιλία της στη Βουλή για το Ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τόλμη, με υπευθυνότητα και με συναίσθηση του χρέους της, αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό ζήτημα, έχοντας ως.....
 στόχο τη βιωσιμότητα και την κοινωνική επάρκεια του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όσο και αν είναι επώδυνο, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει.
Όσες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν θα γίνουν, σύμφωνα και με τη διαμόρφωση των συνθηκών στην οικονομία της χώρας.
Γι’ αυτές τις συνθήκες και τη θετική εξέλιξή τους, δουλεύουμε στο ΠΑΣΟΚ και στην Κυβέρνηση, με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι όπως απαιτούν από μας οι πολίτες και το χρέος μας απέναντι στην προσωπική και συλλογική μας ιστορία».
Ειδικά για τις ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις η κυρία Περλεπέ επισήμανε: «οι προβλέψεις του σχ. νόμου για την προστασία των εργαζομένων άνω των 55 ετών, αποτελούν σημαντικότατη ασπίδα από τυχόν απολύσεις και από τις συνέπειες λόγω απόλυσης».
Σχετικά με την αύξηση του ορίου των απολύσεων η βουλευτής επεσήμανε ότι είναι υποχρέωση που απορρέει από το μνημόνιο, αλλά όπως τόνισε: «οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέπονται οι απολύσεις και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη.
Προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να πέσει το μεγαλύτερο βάρος των νομοθετικών πρωτοβουλιών στο επόμενο διάστημα, και αυτό θα γίνει.
Παρά τις σοβαρές δυσκολίες που περνούν οι πολίτες και η χώρα, παρά τα σκληρά μέτρα που είναι αναγκασμένη να λάβει η κυβέρνηση, πολλά από τα οποία βρίσκονται πέρα από τις ιδεολογικές αρχές του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι η στιγμή που θα αφήσουμε πίσω αυτή τη δραματική για όλους περίοδο, δεν είναι μακριά».