Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου
υποβρύχιου αλιέα στον Ευβοϊκό κόλπο


Η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας ενημερώθηκε στις 22.15 χθες ότι αγνοείτο 35χρονος, ο οποίος είχε μεταβεί το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή Δάφνης Πολιτικών βόρειου Ευβοϊκού κόλπου για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στις οποίες συμμετείχαν προσωπικό της Λιμενικής Αρχής με Υπηρεσιακό και ΙΧΕ όχημα, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, τα αλιευτικά σκάφη «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΡΚΟΣ» Ν. Πάρου 61 και «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α» Ν.Π. 8676, ομάδα έξι .....
ατόμων του Συλλόγου Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών Ευβοίας με το ερασιτεχνικό σκάφος «ΒΑΣΙΛΗΣ» Τ.Χ. 343 και πεζοπόρο τμήμα, καθώς και επαγγελματίας δύτης.
Στις 02.00 σήμερα εντοπίστηκε από τον δύτη στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Δάφνης και Μελούνας Νεροτριβιάς βόρειου Ευβοϊκού και σε βάθος 20 μέτρων ο 35χρονος.
Η σορός του μεταφέρθηκε με το πλωτό περιπολικό στον βόρειο λιμένα της Χαλκίδας και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα στο Γ.Ν.Ν. Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομίας και τοξικολογικής εξέτασης.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας.