Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

"ΗΤΤΑ" ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!!!



Για δεύτερη φορά δεν συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες 151 ψήφοι για την παραπομπή των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Μαρκογιαννάκη σε δικαστικό συμβούλιο για τις ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες στο σκάνδαλο Siemens.
Οι βουλευτές της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποχώρησαν από τη συζήτηση, ενώ οι απουσίες και από......
το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσαν τη δυνατότητα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Το ΚΚΕ δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό ψήφο, εκτιμώντας πως το σκάνδαλο αφορά και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και πως συνειδητά συσκοτίστηκε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε επίσης την εναντίωσή του στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, αναγράφοντας στα ψηφοδέλτια τη θέση «όχι στο κουκούλωμα».
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη διαδικασία -στις 21 Ιουλίου- κατά τη μυστική ψηφοφορία που είχε γίνει βάσει πρότασης των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί γνωμοδοτικό συμβούλιο για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ' εξακολούθηση, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 151 θετικών ψήφων.
Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ δεν είχαν πάρει μέρος στην μυστική ψηφοφορία, ενώ «λευκό» ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία).
Έτσι, από τους 178 βουλευτές που ψήφισαν, το αποτέλεσμα ήταν:
Για τον Γιώργο Αλογοσκούφη υπέρ της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 141, κατά της πρότασης 7, παρών» 6, «λευκό» 13, ενώ βρέθηκαν και 11 άκυρα.
Για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη υπέρ της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 136 βουλευτές, κατά 8, «παρών» 10, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 13 «λευκά» και 11