Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Το στοίχημα του Παναθηναϊκού, η επιβίωση της ΑΕΚ και ο στόχος του ΠΑΟΚ


Η μεγάλη ημέρα των ρεβάνς των ελληνικών ομάδων στο Europa League έφτασε. Ο Παναθηναϊκός έχοντας το πιο δύσκολο έργο καλείται να ανατρέψει το βαρύ 3-0 του τελ Αβίβ επί της Μακάμπι στο... φορτισμένο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ δεν έχει άλλη επιλογή από την υπεράσπιση του 1-0 του ΟΑΚΑ στη Τιφλίδα επί της Ντιναμό ώστε να ενισχυθεί οικονομικά και ο ΠΑΟΚ απλά πρέπει να επαναλάβει το... έργο της Τούμπας στο 2-0 επί την Καρπάτι.

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβί (21:15, ΝΟVA)

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους το .......
κακό πρόσωπο στις δύο τελευταίες ευρωπαϊκές εμφανίσεις τους με Οντένσε και Μακάμπι και να διεκδικήσουν μία δύσκολη-αλλά όχι ανέφικτη-ανατροπή.

Ο Φερέιρα προσανατολίζεται σε ένα 4-3-3 με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Κατσουράνη και δίπλα του τους επιθετικογενείς Ζέκα και Νίνη, ενώ μπροστά τους η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Λέτο, Κουίνσι και Τοτσέ.

Ο Τζόρβας θα είναι στο τέρμα και η τετράδα της άμυνας δεν θα αλλάξει, με τους Σπυρόπουλο, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα από δεξιά προς τα αριστερά. Στην αποστολή έχουν επίσης επιλεγεί οι Καρνέζης (έκπληξη αποτέλεσε ότι προτιμήθηκε από τον Κοτσόλη), Σαριέγκι, Μαυρίας, Βιτόλο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος και Κλέιτον.

Εκτός έμεινε ο Σιμάο, που είχε επεισόδιο με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στη συνέχεια επιχείρησε να απολογηθεί, αλλά ο Πορτογάλος ήταν ανένδοτος.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Αντόνιο Νταμάτο.

Ντιναμό-ΑΕΚ (20:00, Conn-X TV)

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Δέλλα, ενώ λίγο πριν τη σέντρα θα κριθεί η συμμετοχή του Γεωργέα, που χθες αποχώρησε με ενοχλήσεις από την προπόνηση.

Τη θέση του πρώτου θα πάρει ο Κάλα και του δεύτερου-αν τελικά χρειαστεί να μείνει εκτός-ο Κοντοές. Κατά τα άλλα, όλα δείχνουν πως ο Ανδαλουσιανός τεχνικός θα επιμείνει στο σχήμα του ΟΑΚΑ, χωρίς τον Λεονάρντο.

Έτσι το πιθανότερο σχήμα είναι σε διάταξη 4-2-3-1 το εξής: Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Κοντοές ή Γεωργέας, Κάλα, Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Κάρλος, Λυμπερόπουλος, Γκούντγιονσεν, Μπέλεκ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Χέλγκασον, Γκέντσογλου, Κλωναρίδης, Λαγός, Γκερέιρο, Σιαλμάς.

Η Ντιναμό Τιφλίδας αντιμετωπίζει ως εθνική υπόθεση την πρόκριση. Περίπου 35.000 θεατές αναμένονται στο «Μπόρις Παϊχάτζε» για να ενισχύσουν την προσπάθεια των Γεωργιανών, που αναμένεται να παραταχθούν με 4-3-3 και τους: Λόρια, Τομασβίλι, Οντικάτζε, Κακουμπάβα, Ρεκιασβίλι, Πιρτσκαλάβα, Άλβαρο, Κβεκβεσκίρι, Κότο, Σίσκο, Γιάγκε.

Διαιτητής θα είναι ο Σλοβένος Ντάρκο Τσέφεριν.

Kαρπάτι-ΠΑΟΚ (22:00, Conn-X TV)

Ο ΠΑΟΚ θέλει να εκμεταλλευτεί το υπέρ του 2-0 του πρώτου αγώνα και να παλέψει τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Λάζλο Μπόλονι θα παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1 τους Θεσσαλονικείς. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Κρέσιτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Ετό, Τσιρίλο (ή Μπαλάφα), Μαλεζά και Λίνο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Αρίας και ο Λαζάρ.

Πιο μπροστά θα είναι οι Σαλπιγγίδης, Φωτάκης και Βιεϊρίνια. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Τσουκαλάς, Γεωργιάδης, Αποστολόπουλος και Ρομπέρ.