Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΘΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης,
στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, έδωσε το παρόν στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Δευτέρα 22 Αυγούστου αναφέροντας στις αλλαγές στο.....
ΕΣΠΑ, ενώ αντίστοιχα τόνισε πώς το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να πράξει αναλόγως ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που το επιβάλλουν οι σημερινές καταστάσεις της χώρας μας.
Ο υφυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «Ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας» η οποία θα πετύχει μόνον, εάν πιστέψουμε στις δυνατότητές μας.
Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου θα πρέπει να συνοδευτεί με αλλαγή σε «νοοτροπίες και λογικές» ,τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στο πολιτικό σύστημα ευρύτερα.  
Σημαντικό είναι πώς έχουμε έναν τόπο με ιδιαίτερες δυνατότητες, και ανθρώπους που μπορούν να τα καταφέρουν με την παρουσία τους, σε αυτή τη νέα αλλαγή που χρειάζεται, ο τόπος και η χώρα μας, τόνισε ο υφηπουργός.
Το ΕΣΠΑ, ο Αναπτυξιακός νόμος, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα, είναι από τα λίγα εργαλεία, που έχουμε αυτή τη στιγμή, όπου θα τονώσουν την ρευστότητα, το επόμενο διάστημα.
Ωστόσο, ο κ. Θάνος Μωραΐτης τόνισε πώς για να πετύχουν όλα αυτά, απαιτείται ένας υπεύθυνος Περιφερειακός Σχεδιασμός, ο οποίος να είναι ικανός, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της Οικονομικής κρίσης, στα αδιέξοδα που υπάρχουν, αλλά και να στοχεύσει την κατηγορία «Ανάπτυξη», σε γερά θεμέλια.