Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ Β΄ ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, στις 12/9/2011, παρουσίασε με σοβαρό και τεκμηριωμένο τρόπο τα προβλήματα στην εκπαίδευση, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων και το μεγάλο θέμα με την έλλειψη χιλιάδων εκπαιδευτικών από τα σχολεία.
Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του, την ίδια ημέρα έσπευσε να αμφισβητήσει τα στοιχεία της Δ.Ο.Ε., δίνοντας δικά του, τα οποία εμφάνιζαν......
σημαντικά λιγότερα κενά.
Δε χρειάστηκε να περάσουν ούτε τρεις ημέρες για να αναιρέσει το Υπουργείο ακόμη και τα δικά του στοιχεία, δικαιώνοντας έμμεσα τη Δ.Ο.Ε., αφού προχώρησε σε διορισμό 150 αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών στην Ανατολική και Δυτική Αττική, όταν εμφάνιζε μόλις 600 κενά σε όλη τη χώρα.
Το γεγονός ότι η πρόσληψη αναπληρωτών έγινε πριν από τη διαδικασία της Β΄ φάσης αποσπάσεων και αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την εκλογική περιφέρεια της Υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, ενώ την ίδια ώρα εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες κενά σε όλη τη χώρα, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός στο Υπουργείο Παιδείας και η εκπαιδευτική πολιτική ασκείται με πολιτικάντικες λογικές περασμένων δεκαετιών.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί να πραγματοποιηθεί άμεσα η Β΄ φάση των αποσπάσεων και εν συνεχεία να καλυφθούν όλα τα κενά με πρόσληψη αναπληρωτών.