Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Η Θεσσαλονίκη αλλάζει…….

Η πόλη της Θεσσαλονίκης επιτέλους αποκτά θαλάσσια αστική συγκοινωνία, μετά από 25 χρόνια που είχε προταθεί η λειτουργία της.
Η υποδομή αυτή θα διευκολύνει αρκετά τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε καθημερινή βάση, καθώς η πόλη τους θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.
Την θαλάσσια αστική συγκοινωνία μερίμνησε, το .......
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού, Πυλαίας-Χορτιάτη και Δέλτα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.
Η θαλάσσια γραμμή θα συνδέει το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού καθώς ενδιάμεσες στάσεις θα γίνονται στην πλατεία ελευθερίας, στο Μέγαρο Μουσικής, τη Μαρίνα καλαμαριάς και την Περαία.
Τα δρομολόγια που θα έχουν διάρκεια, 15 λεπτά το κόστος του εισιτηρίου θα είναι 2 ευρώ, ενώ ημερησίως θα επιβιβάζονται 15.000 άτομα και ο ετήσιος αριθμός επιβιβάσεως θα ανέρχεται σε 5.400.000.
Η θαλάσσια συγκοινωνία θα αποτελείται από επτά πλοία, εκ των οποίων τα έξι από αυτά θα είναι σε συνεχή λειτουργία και το ένα θα είναι εφεδρικό.
Τα ταχύπλοα καταμαράν θα έχουν χωρητικότητα 200 έως 250 ατόμων, ενώ σύμφωνα με τα καιρικά φαινόμενα της πόλης, 15 ημέρες το έτος, η θαλάσσια γραμμή δεν θα λειτουργεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών