Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Το ξέσπασμα της ραδιενέργειας

Η Ιαπωνική πυρηνική καταστροφή που συνέβη στην Φουκουσίμα δυστυχώς έχει αφήσει πίσω της, πολλά ερωτηματικά που αφορούν κυρίως την υγεία των ανθρώπων. Ύστερα λοιπόν από την καταστροφή αυτή, οι υπεύθυνοι των σχολίων, ζητούσαν από τους μαθητές τους να κυκλοφορούν με πολύχρωμες σακούλες ή κουκούλες, ώστε.....
να προστατευτούν από την ραδιενέργεια.
Ωστόσο, έρευνα που πραγματοποιήθηκε και όπως αποδείχτηκε τα περισσότερα παιδιά των γύρω πόλεων της Φουκουσίμα, έχουν ήδη εκτεθεί από ραδιενέργεια.
Πάντως η Ιαπωνική Κυβέρνηση φαίνεται να έχει ενοχληθεί αρκετά, ύστερα από το ξέσπασμα της ραδιενέργειας, αφού θα προκαλέσει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία των παιδιών, καθώς η εσωτερική ραδιενέργεια-τα ραδιενεργά στοιχεία που εισέρχονται στο οργανισμό μέσω της αναπνοής αλλά και της πεπτικής οδού, θεωρείται άκρως επικίνδυνη για την υγεία.
Τον περασμένο Μάρτιο η Κυβέρνηση είχε εξετάσει 1.150 παιδιά που βρίσκονταν σε πόλεις 20 έως 30 χιλιόμετρα μακρύτερα από τον πυρηνικό σταθμό, όπου τα αποτελέσματα είχαν δείξει ότι κανένα από τα παιδιά αυτά δεν είχε επηρεαστεί από την ραδιενέργεια.
Παρόλα αυτά όμως, οι γονείς απαίτησαν έναν καλύτερο έλεγχο για τα παιδιά τους που αποδείχθηκε τελικά ότι το 45% των παιδιών, είχαν επηρεαστεί όντως σε χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας.
Αυτή η σοβαρή καταστροφή της Φουκουσίμα επρόκειτο να αφήσει πίσω της και κάποια συμπτώματα καρκίνου.
Συνεπώς όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, και από ηλικίας 18 ετών και κάτω, στο επόμενο μεσοδιάστημα των τριών χρόνων, θα χρειαστεί να υποβληθούν σε εξέταση θυρεοειδούς.