Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση Περγαντά σε Χειμάρα για τα έργα «Δρόμος Γλύφα – Φανός» και «Διαρρύθμιση Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας»

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Συνδυασμός του κ. Θανάση Χειμάρα, είναι επιβεβλημένο να τονίσουμε ότι η αιρετή Περιφέρεια δεν λειτουργεί με «αυτόματο πιλότο».
Ο θεσμός του Καλλικράτη που βρίσκεται στην αρχή της εφαρμογής του και η δύσκολη οικονομική συγκυρία με τις ασφυκτικές πιέσεις στα.....
χρηματοδοτικά προγράμματα, επιβάλλουν καθημερινή μεθοδική προσπάθεια και σκληρή δουλειά με στόχο το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα σε έργα και δράσεις για τη Στερεά Ελλάδα και τους πολίτες της.

Σ΄αυτό το πλαίσιο, ενώ υπήρχαν, στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, ύψους 150 εκ. € (ΣΑΕΠ 766) έργα προγραμματισμένα και δρομολογημένα, όπως ο δρόμος «Γλύφα – Φανός», δεν υπήρχε η βεβαιότητα της χρηματοδότησής τους. Αυτή λοιπόν την εποχή των «παγωμένων πιστώσεων», καταφέραμε με διαρκείς πιέσεις και παρεμβάσεις στα Υπουργεία, να εξασφαλίσουμε, κατ΄εξαίρεση για τη Στερεά Ελλάδα, τη χρηματοδότηση της ΣΑΕΠ 766 και τη συνέχιση της δημοπράτησης και της κατασκευής των έργων που περιλαμβάνει.
Είναι προφανές λοιπόν ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει ένα έργο από τη μελέτη και τη δημοπράτησή του, στην εξασφάλιση των κονδυλίων για τη συμβασιοποίηση και την κατασκευή του.

Σε ότι αφορά το έργο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που διαμορφώνεται για να στεγάσει τις κτιριακές ανάγκες και να ισχυροποιήσει το Πανεπιστήμιο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, απαιτήθηκε μια ασφυκτική εφαρμογή των διαδικασιών δημοπράτησής του, προκειμένου να καταλήξει σε σύμβαση.

Βεβαίως, αναγνωρίζουμε τη συμβολή των προηγούμενων Νομαρχιακών Αρχών, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η σημερινή αιρετή Περιφέρεια, έχει επωμιστεί τις ευθύνες της και δίνει έναν καθημερινό και δύσκολο αγώνα για να υλοποιηθούν έργα χρήσιμα για τον τόπο μας και την κοινωνία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ