Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης, που δηλώνει πολιτικός κρατούμενος»

Στην σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη 
προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Καβάλας, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το καλοκαίρι, δεν είχε παρουσιαστεί στις δίκες για τα «στημένα» για το οποία θεωρήθηκε μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο ως βασικός κατηγορούμενος.
Μάλιστα, δικάστηκε από τα αθλητικά δικαστήρια ερήμην και ....
τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε εντοπίσει εδώ και περίπου δέκα μέρες την περιοχή, στην οποία κρυβόταν ο Μάκης Ψωμιάδης.
Ο εντοπισμός του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιτεύχθηκε από την αξιοποίηση πληροφοριών και άλλων στοιχείων καθώς και από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν με ακρίβεια το σπίτι που κρυβόταν, μόλις βράδυ της Τετάρτης (14/09). Η βίλα, η οποία είχε νοικιαστεί σε άλλο όνομα, βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων στο Σούνιο.
Την Πέμπτη (15/09), περίπου στις 4 το απόγευμα, έγινε συντονισμένη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια κατά την οποία συνελήφθη ο καταζητούμενος, ο οποίος ήταν μόνος του στο σπίτι και δεν έφερε καμία αντίσταση. Αυτή την ώρα κρατείται στο Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.
«Είμαι ένας πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο Μάκης Ψωμιάδης κατά την προσαγωγή του. «Είναι μια πλεκτάνη του συστήματος. Περίμενα να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Δεν έχω καμία σχέση με τα στημένα στο ποδόσφαιρο. Είναι μια πλεκτάνη σε βάρος μου» συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας δεν τον κατονομάζει, αλλά τον φωτογραφίζει: «Υστερα από συντιονισμένες έρευνες και επιχειρήσεις της Δ.Α.Α και της ΔΑΕΕΒ συνελήφθη σήμερα ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπρατε εκβιάσεις απάτες δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων».