Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 11 ΙΟΥΝΗ


ΧΑΛΚΙΔΑ 7.30μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,



Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας σε καλεί να μην παρασυρθείς από τα εκβιαστικά διλήμματα της νέας συγκυβέρνηση. Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη.



Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη μεγαλοεργοδοσία. Αυτή τη στιγμή στον κλάδο του εμπορίου γίνονται μεγάλες συγχωνεύσεις που οδηγούν σε ...
ισχυροποίηση των μονοπωλίων, έχουμε επέκταση αλυσίδων τροφίμων σε γειτονικές χώρες με επενδύσεις, έχουμε αύξηση των κερδών στον κλάδο των ΣΜ στην χώρα μας. Όλα αυτά την ώρα που η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου είναι με ημιαπασχόληση, χρωστούμενα δεδουλευμένα, που οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές.


Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα.

Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν!

Να μην περάσει ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια, η απογοήτευση!



Έχουμε δύναμη! Με τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Με σωματεία γερά, με κίνημα που να χτυπάει απευθείας  τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, απαλλαγμένο από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, με σταθερό το μέτωπο απέναντι σε ΕΕ-ΔΝΤ και τις εκάστοτε αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς. Ενιαία οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να αποτρέψουμε τους νέους σχεδιασμούς. Όλοι μαζί, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας χωρίς εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας. Είναι αγώνας που αφορά τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.



Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11/6/2015 και διεκδικούμε:





·         ΥΠΟΓΡΑΦΗ Κλαδικής Σύμβασης με επαναφορά του μισθού και των δικαιωμάτων στα επίπεδα του 2011. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Τέρμα στις ατομικές Συμβάσεις.

·         Αποκατάσταση των σταθερών εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

·         "Όχι" στην απελευθέρωση του ωραρίου. "Όχι" στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

·         Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

·         Άμεσα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας ανέργων και των οικογενειών τους.

·         Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

·           Ανακούφιση των οικογενειών μας από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.