Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

 Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη συμμετοχή των πιστών τιμήθηκε η μνήμη του νεοφανούς Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, μέσα από τις Ιερές Ακολουθίες και τις Ιερές Αγρυπνίες πού ετελέσθησαν στις κατά τόπους Ενοριακές Κοινότητες.
            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων και των Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Αρχιερατικού Επιτροπου Χαλκίδος και του..... Διακ. Νεκταρίου Ευγενικού, συμπροσευχομένων και άλλων Κληρικών, λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2015 στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά, το οποίο ευρίσκεται εντός των Σχολών του ΟΑΕΔ στο Βασιλικό Χαλκίδος και ανήκει στην Ενορία του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού.
Πολλοί ευλαβείς προκυνητές προσήλθαν, έχοντας την ευκαιρία να προσκυνήσουν και απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολή μας, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, Ταξίαρχος κ. Αλέξιος Οικονόμου, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Υποδιευθυντού του Γυμνασίου Βασιλικού κ. Παναγιώτη Τροχούτσου,.
Την διοργάνωση της πανηγύρεως είχε, με την συμπαράσταση του συλλόγου των Καθηγητών και των σπουδαστών, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Λιάσκος, προς τον οποίον ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του.
Η Ιερά Πανήγυρις μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως στους 97,7 fm.