Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Καλησπέρα, Σεβασμιότατε

Παρακολουθώντας την αποχαιρετιστήρια γιορτή των παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού, οι σκέψεις ήταν πολλές. Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που έγραψα την κόρη μου Στυλιανή σε αυτό το σχολείο και φυσικά θα έχω τη χαρά για ακόμη 6 χρόνια να έχω επαφή με το 2ο Δημοτικό, αφού εκεί συνεχίζει η Κερασία, που θα πάει Γ΄ Δημοτικού, και για πρώτη χρονιά η Μαρία στην Α΄ Δημοτικού.
-Την ημέρα της εκδήλωσης οι 17 δάσκαλοι ψήφισαν και επέλεξαν ομόφωνα τον κ. Αρνή Γιάννη για να...
συνεχίσει στη θέση του Διευθυντή. Είναι ο πατέρας των παιδιών μας.
-Την ημέρα αυτή ήρθε η βράβευση της ΣΤ΄1 Τάξης, στην οποία συμμετέχει και η Στυλιανή, για ένα θέμα που έγραψαν στον πανελλαδικό διαγωνισμό για τον Κοσμά τον Αιτωλό.
-Το τελευταίο αλλά πολύ συγκινητικό ήταν το ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος. Ο Μητροπολίτης μας, θυμήθηκε που πριν λίγο καιρό ένα κοριτσάκι του είχε δώσει ένα γράμμα και τον καλούσε στην εκδήλωση. Συγκινήθηκα αφάνταστα, γιατί η μαθήτρια που του έδωσε το γράμμα ήταν η κόρη μου. Πώς έφτασε όμως να καλέσεις τον Μητροπολίτη μας.
Το συναντούσαμε πολλές φορές, όταν πηγαίναμε στο σχολείο. Ο Σεβασμιότατος έφευγε από το σπίτι του στο Βασιλικό κι εμείς πηγαίναμε στο σχολείο. Συναντιόμασταν συνήθως μπροστά στο Δημαρχείο. Κάθε φορά που τον συναντούσαμε, δεχόμουν βροχή ερωτήσεων. Και όταν  κάποια στιγμή η ΣΤ΄ Τάξη θα επισκεπτόταν τον Μητροπολίτη στη Χαλκίδα, η κόρη μου, μου είπε: ''Μπαμπά, αφού είναι από το Βασιλικό, είναι στη γειτονιά του σχολείου και είναι ο Μητροπολίτης μας, είναι κακό να του ζητήσω να έρθει στην αποχαιρετιστήρια γιορτή μας;''.
Με συγκίνησε και της είπα να προχωρήσει. Όταν πήγαμε στην εκδήλωση και είδα να έρχεται ο Μητροπολίτης, αισθάνθηκα πανέμορφα γιατί ήξερα πως αυτό θα έδινε χαρά στο παιδί μου. Είπα στη μαμά της πως ο Σεβασμιότατος θα αναφερθεί στην πρόσκληση της Στυλιανής. Η ίδια δεν το πίστεψε. Κι όμως ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο γράμμα - πρόσκληση και ως μπαμπάς ''τα είδα όλα'' και καμάρωνα για το παιδί μου.