Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2015
 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ ΣΤΙΣ 8 μμ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ
& ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 7:30μμ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ 
Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!
           Δεν υπάρχει “έντιμος συμβιβασμός” με τους εργαζόμενους στην ανέχεια, όταν η εξαθλίωση χτυπάει κόκκινο! Έντιμος και δίκαιος είναι ο αγώνας που έχει σήμερα ως αίτημα τη συνολική κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση για να μπορεί να το αξιοποιεί με πλήρη ....
ελευθερία η μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο. Ο “έντιμος συμβιβασμός” είναι απαίτηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμφωνία έχει μέτρα που χαρίζουν χαμόγελα σε αυτούς που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας που βασανίζεται και υποφέρει.
           Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
·         Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που θα εξασφαλίζονται και με βελτίωση των εγκαταστάσεων της παραγωγής αλλά και με γενναία χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας(ΜΑΠ)
·         Επίδομα ανθιυγειινής εργασίας  και χορήγηση γάλακτος χωρίς διακρίσεις για όλους τους μεταλλεργάτες ανεξαρτήτου ειδικότητας που εργάζονται σε γαλβανιστήρια, αλλά και σε πάσης φύσεως μεταλλουργικές παραγωγικές μονάδες που εκτελούνται κατεργασίες εν θερμώ.
                             Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!
       Όχι άλλη ανοχή στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανασφάλεια για τους δανειστές και τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Oι απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, τα χαμένα μεροκάματα, τα χαμένα δικαιώματα, έγιναν κέρδη και προνόμια για τους εργοδότες.
          Άμεση κινητοποίηση! Ξεσηκωμός τώρα! Να προετοιμαστούμε για ΑΠΕΡΓΙΑ παντού ! Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Συλλογικά αποφασίζουμε σ΄ όλους τους χώρους δουλειάς τη συμμετοχή μας
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ 2015 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ ΣΤΙΣ 8 μμ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ
& ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 7:30μμ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ