Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

"ΑΛΗΘΕΙΑ"

     Εμείς δεν κρύβουμε τίποτα κύριοι.     
  Μας το στείλατε και το δημοσιεύουμε.  

Δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας 
ΑΛΗΘΕΙΑ της Θεσσαλίας στις 21 Απριλίου 2018

Η αγωνιστική κατρακύλα της Αναγέννησης και η οριστική αφαίρεση τριών βαθμών, έφερε στην επιφάνεια την κόντρα μεταξύ Μίλερ και Μπούρμπου που πλέον έχουν βγει στα χαρακώματα.
Την ώρα που η Αναγέννηση δίνει αγώνα επιβίωσης, Μίλερ και Μπούρμπος ανταλλάσσουν δημόσια επιστολές και απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Καρδίτσας είχε ο Βασίλης Μπούρμπος.
Η αγωνιστική κατρακύλα της Αναγέννησης και η οριστική αφαίρεση τριών βαθμών, έφερε στην επιφάνεια την κόντρα μεταξύ Μίλερ και Μπούρμπου που πλέον έχουν βγει στα χαρακώματα.
Ο Κλάους Μίλερ έβαλε χρονικά όρια για να τελειώσει το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών από τον Βασίλη Μπούρμπο. Η διορία έληξε την Πέμπτη (19/4) αλλά όχι μεταβίβαση ....
δεν έγινε, αλλά ήρθε η απάντηση του Βασίλη Μπούρμπου που ήταν σφοδρότατη.
Με μακροσκελή δήλωσή του 2.500 λέξεων αναφέρθηκε με νούμερα στη συμφωνία του με τον Γερμανό, τον χαρακτήρισε θρασύ και προανήγγειλε μηνύσεις. Υποστήριξε ότι η πλευρά Μίλερ δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα, εξήγησε, γιατί επέλεξε τον δρόμο της σιωπής.
Την ίδια ώρα οι πάικτες είναι απλήρωτοι και την Κυριακή δίνουν αγώνα ζωής και θανάτου στην Καρδίτσα με τον Πανσερραϊκό (22/4 17:00, WEB ΕΡΤ).
Άραγε με τι κουράγιο που παίκτες θα δώσουν αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα, όταν οι διοικούντες απειλούν ότι θα τα πουν στα δικαστήρια; Πόσο θα αντέξουν ακόμη να παίζουν απλήρωτοι και να μην κάνουν προσφυγές;
Η ιστορική ομάδα οδηγείται σε διάλυση και αν δεν γίνει κάτι συγκλονιστικό, μην παραξενευτούμε να την δούμε να παίζει του χρόνου στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ.
Συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Καρδίτσας είχε ο Βασίλης Μπούρμπος.
Εβδομάδα ραγδαίων διοικητικών εξελίξεων διένυσε η Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο Κλάους Μίλερ κατηγόρησε τον Βασίλη Μπούρμπο, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ απάντησε με επιστολή του και στη μέση βρίσκεται το ποδοσφαιρικό τμήμα, βλέποντας τις οφειλές να αυξάνονται...
Ο Βασίλης Μπούρμπος, την Παρασκευή (20/04) βρέθηκε στα αποδυτήρια, ώστε να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές. Πήρε μία γεύση από το κλίμα που επικρατεί, το ύψος των οφειλομένων και σημείωσε ότι προσπαθεί να βρει λύση.
Το κλίμα είναι βαρύ και, φυσικά, πιθανό αρνητικό αποτέλεσμα την Κυριακή (22/04, 17:00) από τον Πανσερραϊκό είναι πολύ πιθανό να δρομολογήσει εξελίξεις, αφού οι ποδοσφαιριστές είναι στα όριά τους. Εν μέσω της διοικητικής αβεβαιότητας η ΠΑΕ θα πρέπει στις 30 Απριλίου να ολοκληρώσει τη β' φάση της επιτήρησης με πιθανό νέο -3 να... παραμονεύει.
Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, οι τιμωρημένοι Χαντζάρας, Θεοδωράκης δεν υπολογίζονται, ενώ επιστρέφει ο Ντάγκρας. Οι διαθέσιμοι για τον προπονητή, Γιώργο Βαζάκα είναι οι: Κατσίκας, Γκέκας, Καραγιάννης, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Λεφίδης, Ρουσσάκης, Βατουσιάδης, Μπούσδρας, Σταματάκης, Μπιτέλης, Σουντουρά, Τζέκος, Κονέ, Πλαβούκος, Ντάγκρας, Μούτσιος και Παπαευθυμίου.
Παραθέτουμε παρακάτω τις τοποθετήσεις Μίλερ και Μπούρμπου για να βγάλετε όλοι τα συμπεράσματά σας.

Αναλυτικά η δημόσια επιστολή του Κλάους Μίλερ

«Από το καλοκαίρι του 2017 έχω αναλάβει την πλήρη διαχείριση της ομάδας μετά την συμφωνία μου με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, κύριο Μπούρμπο Βασίλειο, ο οποίος αποδέχθηκε να μου μεταβιβάσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (90%) της ΠΑΕ.
Δυστυχώς, όμως, μέχρι και σήμερα ο κύριος Μπούρμπος Βασίλειος εκμεταλλευόμενος διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα, την κακή νομική εκπροσώπηση που είχα από τον πρώτο νομικό μου σύμβουλο και την άγνοιά μου για την ελληνική νομοθεσία αρνείται να τηρήσει τα συμφωνηθέντα αν και έχει λάβει προσωπικά ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, το οποίο δεν είναι της παρούσης να το αναφέρω. Αρνείται ακόμη και να μεταβιβάσει το ποσοστό του 67% των μετοχών της ομάδας λαμβάνοντας το υπολειπόμενο χρηματικό ποσό.
«Λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του κυρίου Βασιλείου Μπούρμπου, ο οποίος σκοπίμως δεν μου μεταβιβάζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κινδυνεύει να διαλυθεί η ομάδα μας».
Παράλληλα, εμφανίστηκαν μη γνωστοποιημένα σε μένα χρέη, όπως αυτά προς τον Δήμο Καρδίτσας για την χρήση γηπέδου, αλλά και προσφυγές παικτών. Ταυτόχρονα δεν μπορώ να καταθέσω τα υπολειπόμενα χρήματα σε λογαριασμό του κυρίου Μπούρμπου Βασιλείου λόγω δικών του προβλημάτων στις Τράπεζες, με αποτέλεσμα να μην προχωρά η μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας σε εμένα.
Για το λόγο αυτό οι εκπρόσωποί μου με τον νέο νομικό μου σύμβουλο συναντήθηκαν στις 15 Μαρτίου 2018 με τον κύριο Μπούρμπο Βασίλειο και το νομικό του σύμβουλο στο Μουζάκι Καρδίτσας και συμφώνησαν στα εξής:
Α) την άμεση μεταβίβαση προς εμένα ποσοστού 67% των μετοχών της ομάδας.
Β) την καταβολή από εμένα στον κύριο Βασίλειο Μπούρμπο του υπολειπόμενου ποσού της συμφωνημένης αξίας των μετοχών ταυτόχρονα με τη μεταβίβαση του ποσοστού 67% των μετοχών της ομάδας.
Γ) την ανάληψη και την εξόφληση της οφειλής της ΠΑΕ Αναγέννησης Καρδίτσας στον Δήμο Καρδίτσας για τη χρήση του γηπέδου μέχρι 30-08-2017, αποκλειστικά από τον κ. Βασίλειο Μπούρμπο με την μεταβίβαση του ποσοστού 67% των μετοχών προς εμένα.
Δ) την άμεση ρύθμιση των οφειλών της ομάδας μας στην ΔΟΥ Καρδίτσας.
Ε) την άμεση ρύθμιση των οφειλών της ομάδας στο ΙΚΑ Καρδίτσας.
ΣΤ) την ταυτόχρονη με τη μεταβίβαση σε μένα του το ποσοστό του 67% των μετόχων της ομάδας εξόφληση του ποδοσφαιρικού τμήματος.
«Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσω να χρηματοδοτώ την ομάδα μας όταν δεν κατέχω τις μετοχές για τις οποίες έχω ήδη καταβάλει τα χρήματα για την αξία τους και παράλληλα δεν μπορώ να αμελήσω την πιθανότητα του προφανούς κινδύνου να με παύσει από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου η Γενική Συνέλευση των μετόχων»
Κατά τη συνάντηση αυτή ο κύριος Βασίλειος Μπούρμπος ανέλαβε μόνο την υποχρέωση να μας προσκομίσει βεβαίωση από τον Δήμο Καρδίτσας για την οφειλή της χρήσης του γηπέδου, την οποία είχε προσδιορίσει στο ποσό των 20.000 ευρώ.
Και ενώ ανέμενα την έκδοση της βεβαίωσης κατά τη συνάντησή μας στις 16 Απριλίου, η οποία έλαβε χώρα στην πόλη της Καρδίτσας, ο κύριος Βασίλειος Μπούρμπος, μου προσκόμισε έγγραφο οφειλής της ομάδας, κατά τον χρόνο που αυτός είχε τη διαχείριση της ομάδας, από τον Δήμο Καρδίτσας, στο οποίο βεβαιωνόταν ότι η οφειλή δεν ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ που υπολόγιζε ο ίδιος, αλλά στο ποσό των 60.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα αθέτησε την υποχρέωσή του να προβεί στην ολοσχερή εξόφληση της οφειλής αυτής με τα καταβαλλόμενα από εμένα σε αυτόν χρήματα για την εξόφληση της μεταβίβασης των μετοχών και έφτασε στο σημείο να αποχωρήσει από τη συνάντηση μέσα σε 10 λεπτά από την έναρξη της, λέγοντας «δεν με ενδιαφέρει αν πέσει η ομάδα ούτε αν πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές».
«Προς ενημέρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος και του φίλαθλου κόσμου της Καρδίτσας, καλώ τον κύριο Βασίλειο Μπούρμπο για τελευταία φορά να προσέλθει μέχρι και την Πέμπτη 19-04-2018 στον υποδειχθέντα από εμένα συμβολαιογράφο για τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών»
Λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του κυρίου Βασιλείου Μπούρμπου, ο οποίος σκοπίμως δεν μου μεταβιβάζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, κινδυνεύει να διαλυθεί η ομάδα μας δεν είναι δυνατόν να συνεχίσω να χρηματοδοτώ την ομάδα μας όταν δεν κατέχω τις μετοχές για τις οποίες έχω ήδη καταβάλει τα χρήματα για την αξία τους και παράλληλα δεν μπορώ να αμελήσω την πιθανότητα του προφανούς κινδύνου να με παύσει από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ομάδας, όπως χθες με απείλησε δημόσια ο κύριος Βασίλειος Μπούρμπος.
Προς ενημέρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος και του φίλαθλου κόσμου της Καρδίτσας, καλώ τον κύριο Βασίλειο Μπούρμπο για τελευταία φορά να προσέλθει μέχρι και την Πέμπτη 19-04-2018 στον υποδειχθέντα από εμένα συμβολαιογράφο για τη μεταβίβαση του 67% των μετοχών της ομάδας και την ταυτόχρονη ανάληψη της υποχρέωσης αποπληρωμής των οφειλών στο Δήμο Καρδίτσας αποκλειστικά από τον κ. Βασίλειο Μπούρμπο με τα καταβαλλόμενα από εμένα χρήματα, έτσι ώστε αμέσως να καταβληθούν τα οφειλόμενα στο ποδοσφαιρικό τμήμα με μοναδικό σκοπό την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
Σε διαφορετική περίπτωση, επειδή πλέον δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κυρίου Βασιλείου Μπούρμπου και αυτό γιατί από το καλοκαίρι του 2017 αν και έχω αναλάβει όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας δεν μου έχει μεταβιβάσει ούτε μία μετοχή στο όνομα μου, είμαι αναγκασμένος να σταματήσω να χρηματοδοτώ το ποδοσφαιρικό τμήμα και να προσφύγω στη δικαιοσύνη, στις φορολογικές και ελεγκτικές αρχές και στις αθλητικές αρχές για την προάσπιση των δικαιωμάτων μου και των δικαιωμάτων της ομάδας μας».

Μπούρμπος «Διάλυση σε λίγους μήνες»

«Οι τραγικές στιγμές που βιώνει η Αναγέννηση μέσα σε λίγους μόλις μήνες από την ανάληψη της προεδρίας του κ. Κλάους Μίλερ και της διοίκησης από τους συνεργάτες του, τα ασύστολα ψεύδη και η συστηματική μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης του προσώπου μου που βρίσκεται σε εξέλιξη με αναγκάζουν να τοποθετηθώ δημοσίως και αναλυτικά ώστε να έλθουν σε πλήρη γνώση του φίλαθλου κόσμου του συλλόγου και όλων όσοι έχουν πασχίσει για να τον οδηγήσουν σε πρωτοφανείς επιτυχίες την τελευταία εξαετία και οι παραμικρές λεπτομέρειες για την κατάσταση που επικρατεί.
Θα ξεκινήσω απαντώντας καταρχήν στο ερώτημα που μου τέθηκε από πολλούς φίλους γιατί τόσο καιρό επέλεξα την οδό της σιωπής. Για τον απλούστατο λόγο που αποτελεί και αρχή για μένα, να μην διαταράξω την λειτουργία της ΠΑΕ, να μην δώσω ούτε την παραμικρή αφορμή να ειπωθεί από οποιαδήποτε πλευρά, ότι εμπόδισα με οποιοδήποτε τρόπο τον σχεδιασμό της νέας διοίκησης... Δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ, αυτά που έκαναν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους, εις βάρος της δικής μου διοίκησης...
Επέλεξα να καθίσω στην άκρη, εις βάρος, μάλιστα, των προσωπικών μου συμφερόντων, όπως το έπραξα όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μου προτάσσοντας το συμφέρον της ομάδας. Κι αυτό το γνωρίζουν όλα τα μέλη του ΑΣ Αναγέννηση, όλοι οι φίλαθλοι που έχουν γνώση της κατάστασης, ακόμη κι αυτοί που παριστάνουν τους μη γνωρίζοντες. Δυστυχώς μόλις σε διάστημα λίγων μηνών, όχι μόνο δεν τηρήθηκε η συμφωνία που υπεγράφη και την οποία θα παραθέσω με κάθε λεπτομέρεια, αλλά τινάχτηκε στον αέρα ό,τι χτίσαμε με κόπο, πόνο ψυχής, χρήματα από τις οικογένειές μας και ατέλειωτο πολύτιμο προσωπικό χρόνο απο το 2012 και μετά...
Με χειρότερη εξέλιξη, βέβαια, τα τελευταία γεγονότα ντροπής που ουδέποτε μας απασχόλησαν σ’ αυτή την εξαετία. Γεγονότα που λεκιάζουν την ιστορία του Συλλόγου με εξώσεις παικτών από τα ξενοδοχεία και τα σπίτια, με βιοποριστικό πρόβλημα αθλητών που έχουν να πληρωθούν αρκετούς μήνες, με ολοσχερή διάλυση του αγωνιστικού κορμού της περασμένης περιόδου, με προσφυγές και χρέη προς όλες τις κατευθύνσεις με κίνδυνο σοβαρό πλέον να μην μείνει τίποτα όρθιο... Καταστάσεις που όλα αυτά τα χρόνια τις βλέπαμε σε άλλες ομάδες, όχι όμως στη δική μας...
Με περίσσιο θράσος η πλευρά του κ. Μίλερ και ο ίδιος προσωπικά που υπογράφει την τελευταία επιστολή, αντί να βάλουν την ουρά κάτω απο τα σκέλια, αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την άθλια κατάσταση που οδήγησαν την ομάδα μέσα σε λίγους μήνες, αντί να ψάξουν να βρούν τρόπους έστω την ύστατη στιγμή να ενώσουν την πόλη, συνεχίζουν αυτό που έκαναν απο την αρχή (με τη συνδρομή και κάποιων απο την περιοχή μας) να προσπαθούν να τη χωρίσουν...
Πλέον αφού τελείωσε και η τελευταία δικαιολογία, αφού οδήγησαν την ομάδα και στους -3 βαθμούς για ελάχιστα χρήματα που έπρεπε να καταβάλουν στους ποδοσφαιριστές που έκαναν προσφυγή, (υποχρέωση που την είχαν αναλάβει βάσει του συμφωνητικού), επιχειρούν ανεπιτυχώς να κάνουν το άσπρο μαύρο...

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ας πάμε όμως στην συμφωνία. Στην Θεσσαλονίκη την 25.9.2016 υπεγράφη το πρώτο συμφωνητικό παραχώρησης του management και της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ με την πλευρά του κ. Μίλερ.
- Ανέλαβε όλα τα έσοδα και τα έξοδα της ΠΑΕ την εξόφληση των ρυθμισμένων οφειλών στην εφορία (98.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και 11 δόσεων 937 προς την αρμόδια ΔΟΥ το οποίο ποσό καταβάλλεται σε δέκα μηνιαίες δόσεις ήτοι 4.200 εκάστη και 84 μηνιαίες δόσεις ποσού 549 εκάστη. 42.000 προς το ΙΚΑ ΕΤΑΜ ποσό το οποίο καταβάλλεται σε μηνιαίες δόσεις ήτοι σε 84 μηνιαίες δόσεις ποσού 501 ευρώ εκάστη.
-30.000 ευρώ σε ποδοσφαιριστές (χρέη ως τις 31.6.2016) τα οποία ανέλαβα και εξόφλησα εγώ.
- 5.000 ευρώ προς προμηθευτές (χρέη ως τις 31.6.2016). Μάλιστα τους προμηθευτές παρότι μπήκε ο όρος στο συμβόλαιο τούς εξόφλησα εγώ, ώστε να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο.
- Επίσης ανέλαβε όλα τα επερχόμενα έξοδα που θα έκανε η ομάδα για νέα αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.
Με το συγκεκριμένο συμφωνητικό δεσμεύονταν η πλευρά του κ. Μίλερ έως την 31.12.2016 να τηρήσει τους όρους και να εξαγοράσει τις μετοχές, κάτι που δεν συνέβη. Προτάσσοντας το συμφέρον της ομάδας που έδινε μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία, δε ναυάγησα τη συμφωνία όπως θα μπορούσα και έδωσα προθεσμία να γίνει η οριστική μεταβίβαση και να τηρηθούν οι όροι στη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.
Όλο αυτό το διάστημα η ομάδα κατάφερε να ανταποκριθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, να πετύχει το στόχο της για μία ακόμη φορά, αλλά να μην διευθετηθούν οι υποχρεώσεις που είχαν αναληφθεί στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και την μη αδειοδότηση της ΠΑΕ που συστηματικά και μεθοδευμένα η πλευρά του κ. Μίλερ (όπως με τα ασύστολα ψεύδη στην περίπτωση Βουκομάνοβιτς) προσπάθησε να χρεώσει σε μένα, όπως βεβαίως και τις προσφυγές των ποδοσφαιριστών που ακολούθησαν με τους οποίους όχι μόνο δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση, αλλά πολλοί εξ αυτών ενώ είχαν διετή συμβόλαια οδηγήθηκαν αργότερα στην έξοδο βάσει του σχεδιασμού της νέας διοίκησης.
Ενώ δεν είχε τηρηθεί, λοιπόν, η συμφωνία για δεύτερη φορά ενώ η πλευρά του κ. Μίλερ με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις, δηλώσεις, προσπαθούσε ν’ ασκήσει πίεση, επέλεξα και πάλι να υποχωρήσω ώστε να φθάσουμε στη σύνταξη του νέου συμφωνητικού που υπεγράφη στις 22 Ιουνίου 2017 και στη συνέχεια στις 19.7.2017. Εκεί υπεγράφη και η μεταβίβαση του 29,5% των μετοχών της ΠΑΕ, η αλλαγή της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου με την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Μίλερ και της εν λευκώ πλέον διαχείρισης της ομάδας. Και στις 4 Αυγούστου εστάλη από την ΠΑΕ πρακτικό γενικής συνέλευσης, όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να πάρει ο κ. Μίλερ το 29,5 των μετοχών.
Επίσης υπεγράφη μετά τη νέα υποχώρησή μου ότι όλες οι υποχρεώσεις που είχαν αναληφθεί από το πρώτο συμφωνητικό να εκπληρωθούν ώστε μέχρι τις 30.12.2017 να γίνει η μεταβίβαση ακόμη του 15% των μετοχών. Οι βασικές υποχρεώσεις που ανέλαβε στην τελευταία συμφωνία οριστικά και μετά τις νέες υποχωρήσεις μου η πλευρά του κ. Μίλερ ήταν:
- Η αποπληρωμή όλων των ρυθμιζόμενων οφειλών της ΠΑΕ προς το δημόσιο (ΙΚΑ ΕΤΑΜ (νυν ΕΦΚΑ) και στο δημόσιο όπως είχε δεσμευτεί απο τα προηγούμενα συμφωνητικά.
- Η εξόφληση παικτών, προπονητή και λοιπού προσωπικού αποκλειστικά και μόνο όπως είχε ήδη δεσμευτεί απο τα προηγούμενα συμφωνητικά.
Το συμφωνητικό επίσης ανέφερε ρητώς ότι αν δεν πληρωθούν τρεις συνεχόμενες διακανονισμένες ρυθμίσεις σε δημόσιο, ΙΚΑ (νυν ΕΦΚΑ) δεν θα ίσχυε η συμφωνία. Επίσης αν δεν εξοφλούνται οι αθλητές οι προπονητές και γενικώς το ποδοσφαιρικό τμήμα, πάλι θα έπαυε να ισχύει η συμφωνία. Σε περίπτωση που η πλευρά του κ. Μίλερ θα ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις της, στις 31.1.2018 θα μεταβιβάζονταν άλλο ένα 7% των μετοχών και στην πορεία εφόσον σταδιακά εξακολουθούσε να ήταν εντάξει στις καταβολές ΙΚΑ και Εφορία, θα έπαιρνε και το υπόλοιπο των μετοχών και τον απόλυτο έλεγχο. Σε ότι αφορά τις δόσεις Δεκεμβρίου και και Οκτωβρίου που ήταν για την αγορά των μετοχών, δεν καταβλήθηκε ούτε ένα ευρώ.

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται μέχρι τελείας δια εγγράφων και συμφωνητικών που τίθενται στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου. Σε ανοιχτή ενημέρωση που θα προβώ τις επόμενες ημέρες και το αργότερο μέχρι την προσεχή Τρίτη, θα κληθούν αντιπροσωπεία φιλάθλων από τους τοπικούς συνδέσμους και λέσχες, αλλά αν χρειαστεί θα μεταβώ και στην Αθήνα για την ενημέρωση του εκεί συνδέσμου, για να δεχθώ οποιαδήποτε διευκρινιστική ερώτηση για να ενημερώσω με κάθε λεπτομέρεια, δια εγγράφων, παραστατικών και αποδείξεων, για τα πάντα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΛΕΡ

Οφείλω εδώ όμως να απαντήσω στις επισημάνσεις του κ. Μίλερ και στα προκλητικά και ασύστολα ψεύδη που ανέφερε στην επιστολή του:
1. «Λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του κ. Βασιλείου Μπούρμπου ο οποίος σκοπίμως δεν μου τα μεταβιβάζει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών κινδυνεύει να διαλυθεί η ομάδα μας».

Το γιατί κινδυνεύει να διαλυθεί η Αναγέννηση το γνωρίζουμε πλέον όλοι. Το ότι δεν παραχωρώ σκοπίμως τις μετοχές είναι ένα άθλιο ψεύδος, διότι υπέγραψα την παραχώρησή τους στα συμφωνητικά που προανέφερα παρότι δεν τηρούνταν κανένας όρος. Πληροφορηθήκαμε δε ότι η διοίκηση του κ. Μίλερ δεν εγκρίθηκε λόγω έλλειψης σημαντικών προσωπικών στοιχείων του ίδιου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Όπως προανέφερα στις 4/8 η ΠΑΕ με πρακτικό γενικής Συνέλευσης έκανε όλα όσα απαιτούνται για να πάρει ο κ. Μίλερ τις μετοχές. Ακόμη και την ύστατη στιγμή και με μεγάλη πλέον οικονομική ζημιά, προσπαθούσα και υποχωρούσα συνεχώς ελπίζοντας ότι θα τηρηθεί έστω στοιχειωδώς η συμφωνία.

2. «Εμφανίστηκαν σε μένα μη γνωστοποιημένα χρέη όπως κι αυτά προς το Δήμο για χρήση γηπέδου αλλά και προσφυγές παικτών».

Ασύστολο ψεύδος. Όλα τα χρέη που υπήρχαν (και αναφέρθηκα σ’ αυτά πιο πάνω) ήταν σε πλήρη γνώση του κ. Μίλερ και συμπεριελήφθησαν στα συμφωνητικά. Όσο για το Δήμο, η ανακοίνωση του ΔΟΠΑΚ στην 1.12.2017 το αποδεικνύει ότι το γνώριζε. Μεταξύ άλλων η διοίκηση του ΔΟΠΑΚ τόνιζε χαρακτηριστικά: «Για να γνωρίζει ο κόσμος Γερμανός επιχειρηματίας κ. Μίλερ με τον διευθύνοντα σύμβουλο και δεξί του χέρι κ. Μπλέτσα επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο και δεσμεύτηκαν ότι θα προέβαιναν σε ρύθμιση που προβλέπει ο νόμος. Υπάρχουν και τα σχετικά παραστατικά του ΔΟΠΑΚ και φυσικά είναι όλα σε γνώση του Δημάρχου. Τίποτα από τις δεσμεύσεις τους δεν έπραξαν....». Επίσης επί δικής μου θητείας η ομάδα όχι μόνο δεν οφείλει ουσιαστικά στο Δήμο, αλλά έκανε τόσα έργα με δικά της έξοδα που θα πρεπε όπως είχαν δεσμευτεί οι δημοτικές αρχές και η προηγούμενη διοίκηση του ΔΟΠΑΚ να συμψηφιστούν. Αποδυτήρια, συντήρηση χλοοτάπητα, έξοδα θέρμανσης και πάρα πολλά άλλα.

3. «Δεν μπορώ να καταθέσω τα υπολειπόμενα χρήματα σε λογαριασμό του κ. Μπούρμπου λόγω δικών του προβλημάτων στις τράπεζες μ’ αποτέλεσμα να μην προχωρά η μεταβίβαση των μετοχών σε μένα».

Ασύστολο ψεύδος. Κανένα πρόβλημα προσωπικό δεν έχω με τις τράπεζες. Τα μόνα προβλήματα δημιουργούνται απο την μη καταβολή των δόσεων στο ΙΚΑ και στην εφορία που ανέλαβε η πλευρά του κ. Μίλερ.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην συνάντηση της 15ης Μαρτίου του 2018, όπου μεταξύ άλλων τονίζει πως ήθελε την άμεση μεταβίβαση του 67% των μετοχών. Πως να συμβεί αυτό αφού δεν έχει τηρηθεί καμία απολύτως συμφωνία; Ακόμη και τότε επισήμανα όμως πως αν εξοφλήσει έστω και την ύστατη ώρα το ΙΚΑ και την Εφορία θα μπορούσε αυτό να προχωρήσει κάτι που φυσικά όχι μόνο δεν έγινε αλλά όπως διαπιστώνει ο κόσμος η ομάδα σέρνεται στα δικαστήρια με προσφυγές (Ποζατζίδης) για 1000 ευρώ!

Συμπερασματικά, το περιβόητο “τεράστιο ποσό” που υποτίθεται πήρα εγώ από την πλευρά του κ. Μίλερ απο τον Οκτώβριο του 2016 όταν και υπεγράφη το πρώτο συμφωνητικό, μέχρι τον Ιούλιο του 2017 ήταν τα 130.000 ευρώ. Τα οποία καταβάλλονταν σταδιακά και τοποθετούνταν όλα για να ανταποκριθεί η ΠΑΕ στις υποχρεώσεις της την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, (υπάρχουν όλα τα παραστατικά και οι τραπεζικές αποδείξεις τα οποία επίσης είναι υπόψιν του κάθε ενδιαφερόμενου) μ’ αποτέλεσμα να απομένουν ελάχιστες οφειλές σε ποδοσφαιρικό τμήμα, τις οποίες δεν διακανόνισε καν στη συνέχεια ώστε να μην οδηγηθούν σε προσφυγές οι παίκτες, κάποιοι εξ αυτών αντιμετωπίστηκαν απαράδεκτα και εκδιώχθηκαν παρότι είχαν συμβόλαιο.

Για να καταλάβει ο κόσμος το μέγεθος με περίπου 6.500 ευρώ καμία προσφυγή δεν θα γινόταν!!! Με ένα τηλεφώνημα, δηλαδή, που δεν έγινε ποτέ αλλά μόνον τις τελευταίες ημέρες θα μπορούσαν εύκολα όλα τα ζητήματα να διευθετηθούν. Αξίζει να αναφέρω ότι στο παραπάνω ποσό προσέθεσα σχεδόν άλλα τόσα δικά μου χρήματα για να ανταποκριθεί η ομάδα διότι από τη football league δεν υπήρξαν ούτε ένα ευρώ χορηγίες ενώ πληρώναμε και τις διαιτησίες κάθε εβδομάδα, σε αντίθεση μ’ αυτό που γίνεται φέτος όπου τα έξοδα τα ανέλαβαν εξ ολοκλήρου οι διοργανωτές του πρωταθλήματος.

Η ΠΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ

Επί δικής μου προεδρίας ύστερα από πέντε χρόνια λειτουργίας ΠΑΕ και ενός ΤΑΠ, πριν το πρώτο συμφωνητικό τον Σεπτέμβριο του 2016 η Αναγέννηση είχε διακανονισμένα χρέη: 42.000 ευρώ στο ΙΚΑ και 98.000 ευρώ στην εφορία. Με έξι συνεχόμενες σεζόν επαγγελματικής ΠΑΕ την στιγμή που άλλες ομάδες διαλύονται σε δύο ή και σε ένα χρόνο!!! Τώρα, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο 2018 το ΙΚΑ τα χρέη στο ΙΚΑ από τη μη καταβολή των δόσεων έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και το κοντέρ δυστυχώς συνεχίζει να γράφει με τεράστιες συνέπειες και για την υπόσταση της ΠΑΕ.

Επίσης τα χρέη σε ξενοδοχεία, λεωφορεία, προμηθευτές, λογιστές, γραφεία, ασφάλισης παικτών, παράβολα μεταγραφών, υποχρεώσεων στο ποδοσφαιρικό τμήμα αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμούς και ήδη η ομάδα δέχεται εξώδικα και προσφυγές. Χθες πληροφορηθήκαμε ότι δεν έχουν πληρωθεί ούτε οι μπάλες! Με σοβαρό κίνδυνο να έχουμε και νέο κύμα προσφυγών από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν τώρα στο ρόστερ.

Με λίγα λόγια παρέλαβαν μια ομάδα που παρά τις δυσκολίες, παρά την πενιχρή στήριξη, παρά τις γενικότερες στρεβλώσεις που επικρατούν στο ποδόσφαιρο, είχε μια εξαιρετική εικόνα για έξι αγωνιστικές περιόδους, και την κατάντησαν μέσα σε επτά μήνες απόλυτα προβληματική ώστε να χάνει και βαθμούς στις επιτροπές! Ζητώντας και τα ρέστα!!! Και όχι μόνο αυτό, με άθλια ψεύδη προσπάθησε για μία ακόμη φορά να παραπλανήσει τους φιλάθλους αφήνοντας αιχμές για την καθαρότητα της ομάδας, για στημένα παιχνίδια κλπ.

Ήδη έχει δοθεί εντολή στον δικηγόρο μου, να καταθέσει μήνυση την προσεχή Δευτέρα για όσα απίστευτα τόνισε στη συνάντηση που είχε με τα μέλη του athens club και τα οποία μάλιστα δημοσιοποιήθηκαν σε σχετική ανακοίνωση. Όλα όσα έχω αναφέρει πιο πάνω επαναλαμβάνω αποδεικνύονται μέχρι κεραίας με έγγραφα, παραστατικά και υπογραφές. Τα λόγια που μπορεί να πει οποιοσδήποτε δεν έχουν καμία αξία αν δεν συνοδεύονται απο αποδείξεις. Οφείλω βεβαίως θα απαντήσω και στο ερώτημα που μοιάζει λογικό: «Γιατί κύριε Μπούρμπο πήγες να δώσεις την ομάδα σ’ αυτούς;».

Μετά από έξι χρόνια θητείας με τεράστια οικονομική αιμορραγία (ρώτησε άραγε ποτέ κανείς να μάθει πως λειτουργούσε η ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια και ποιος τη χρηματοδοτούσε ώστε να έχει αυτή την εικόνα χωρίς μία προσφυγή και με ελάχιστα χρέη στις δημόσιες υπηρεσίες;) με ατελείωτο προσωπικό χρόνο, κάποιοι έφθασαν στο σημείο να κάνουν ακόμη και δολιοφθορές εναντίον μου. Γνωστοποίησα έγκαιρα και αλλεπάλληλες φορές την πρόθεση μου να αποχωρήσω και απηύθυνα δεκάδες δημόσιες εκκλήσεις στην κοινωνία της Καρδίτσας να πλαισιώσουν τη διοίκηση ή και να την αναλάβουν εξολοκλήρου τα ηνία χωρίς την παραμικρή απαίτηση! Ουδείς ενδιαφέρθηκε.

Όλα τα παραπάνω είναι σε πλήρη γνώση όλων των μελών του ΑΣ Αναγέννηση, πολλοί εκ των οποίων ήταν και στη διοίκηση της ΠΑΕ μέχρι το 2016 και συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια για την ανάκαμψη του συλλόγου μας. Ξέρουν με λίγα λόγια τι εστί Μπούρμπος επί της πράξεως. Επρεπε ήδη κι αυτοί να έχουν τοποθετηθεί ήδη στα ασύστολα ψεύδη που εκτοξεύτηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Το πού πήγε την Αναγέννηση η διοίκηση Μπούρμπου δεν χρειάζεται να το αναφέρω εγώ στην παρούσα επιστολή. Το γνωρίζει το πανελλήνιο και το μαρτυρούν τα αποτελέσματα για την πρόοδο του συλλόγου μας τόσο σε αγωνιστικές επιτυχίες, όσο και στην αύξηση της περιουσίας του (προπονητήρια, μελέτες για γήπεδο, πανελλήνια πρωταθλήματα, ανάδειξη Καρδιτσιωτών ποδοσφαιριστών κλπ).

Κλείνοντας αναφέρω τα εξής: Έστω και την ύστατη αυτή ώρα, σύμφωνα με τη διορία που έδωσα σε προηγούμενη δήλωσή μου, αν η πλευρά του κ. Μίλερ εξοφλήσει το ΙΚΑ, την Εφορία, προμηθευτές το ποδοσφαιρικό τμήμα, τους υπαλλήλους τους, ποδοσφαιριστές και προπονητή που κρατάνε όρθια την ομάδα με φοβερά δύσκολες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας μάλιστα κάποιοι εξ αυτών και βιοποριστικό πρόβλημα, δεν έχω καμία επιπλέον αξίωση και μπορούν ν’ αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών.Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλει η Καρδίτσα και όλοι όσοι αγαπάμε την Αναγέννηση έστω και μ’ αυτές τις τραγικές συνθήκες να παλέψουμε για να την κρατήσουμε όρθια και να μην  καταστραφεί ολοσχερώς ό,τι χτίστηκε με πολύ χρήμα, κόπο και τεράστια προσπάθεια από το 2011 και μετά..

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ».