Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Μίσος; Πόλεμος ή κάτι άλλο;

Ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει στο Βασιλικό, αλλά υπάρχει πόλεμος μεταξύ ανθρώπων, μεταξύ συλλόγων, μεταξύ πολιτικών κλπ.
Όλα τα περίμενα, αλλά άνθρωποι που υποτίθεται πως υπηρετούν τον πολιτισμό, κάνουν ότι μπορούν για να αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.
Η αλήθεια σίγουρα δεν θα μας κάνει αγαπητούς σε κανέναν, αλλά θα την γράψουμε.
Ψάξαμε λίγο το θέμα και θα γράψουμε αυτά που καταλάβαμε.
Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας λειτουργεί πολλά χρόνια στο Βασιλικό και την προσφορά του δεν την αμφισβητεί κανείς, εκτός από αυτούς που θέλουν να βάλουν λουκέτο ....
στο Εργαστήρι, επειδή προφανώς ο κ. Θωμάς Παναγόπουλος, δεν βλέπει ως επιχείρηση το Εργαστήρι, αλλά ως προσφορά στον τόπο και στην νεολαία της περιοχής.
Ρωτήσαμε τον κ. Παναγόπουλο γιατί δεν συμμετέχουν και οι άλλοι σύλλογοι του Βασιλικού στην εκδήλωση που έχει καθιερωθεί πλέον "Στις όχθες του Λήλαντος" και η απάντησή του μας χτύπησε σαν κεραυνός. "Τους προτείναμε και μάλιστα μίλησα προσωπικά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικού και τον Σύλλογο Τερψιχόρη, αλλά αρνήθηκαν".
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, θα μιλήσουμε ανοιχτά και καθαρά.
Μπορώ να καταλάβω την άρνηση συμμετοχής, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν σύλλογος του Βασιλικού να ορίζει εκδηλώσεις ίδιες μέρες με το 7ήμερο εκδηλώσεων του Εργαστηρίου. Δικαίωμα έχει ο καθένας να κάνει ότι θέλει, αλλά δεν έχει κανείς το ηθικό δικαίωμα να δημιουργεί κόντρες.
Εμείς δεν θέλουμε να ρίξουμε λάδι στην φωτιά, αλλά όπως δεν στηρίξαμε τα πρόσωπα που πολέμησαν και πολεμούν το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, εδώ και χρόνια, έτσι δεν θα στηρίξουμε κανέναν που θέλει να κλείσουν οι μεν για να επιβιώσουν οι δε.
Δηλώνουμε καθαρά πως για το καλό της περιοχής, θα πρέπει να σταματήσει το κομμάτιασμα προσώπων και συλλόγων. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να στηρίξουμε το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, γιατί η προσφορά του είναι σημαντική.