Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χαλκιδέων, στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Χαλκίδας.
Όπως έχουμε πολλές φορές πει, είναι εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, απόλυτα αναγκαίοι για τη λειτουργία του. Οι ανάγκες του Δήμου μάλιστα χρειάζονται ακόμα περισσότερες ειδικότητες σε μόνιμο προσωπικό. Αυτό καταδεικνύουν τα τόσα προβλήματα στη λειτουργία υπηρεσιών που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά γιατί υποστελεχώνονται είτε στελεχώνονται ανά διαστήματα με προσωπικό που δεν έχει την ....
απαιτούμενη πείρα και ειδίκευση. 
Η μονιμοποίησή τους, προσκρούει στις κατευθύνσεις της ΕΕ και των Ελληνικών Κυβερνήσεων και κομμάτων που διαχρονικά στηρίζουν την πολιτική της που δεν είναι άλλη παρά η μετακύλιση του κόστους υπηρεσιών που θα έπρεπε να είναι δωρεάν προς το λαό, στις πλάτες των κατοίκων των δήμων. 
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι για πρώτη φορά γίνονται μετά από χρόνια προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ είναι στάχτη στα μάτια για να αποσιωπάται το γεγονός ότι η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας έρχεται με τσακισμένα τα εργασιακά δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού συνολικότερα, με ξεθεμελιωμένες εργασιακές σχέσεις, συλλογικές συμβάσεις πείνας και εχέγγυα και μέτρα για την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου. 
Εξασφαλίζονται έτσι όλο και περισσότερα κονδύλια για να χρηματοδοτούνται οι επιχειρήσεις, ανοίγει ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας με την ανάθεση λειτουργιών του δήμου σε ιδιώτες, εδραιώνεται ακόμα περισσότερο η λογική του Δήμου – επιχείρησης που ανταποδοτικά (δηλαδή εκ νέου φορολογώντας) παρέχει υπηρεσίες στο λαό. Παράλληλα επιτείνεται το καθεστώς ομηρίας για τους εργαζόμενους που ζουν μοιρασμένοι ανάμεσα στην απόλυτη εξαθλίωση της ανεργίας και στα ημίμετρα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, δίχως συγκροτημένα δικαιώματα, εκτιθέμενοι διαρκώς σε κινδύνους για την Υγεία και την Ασφάλειά τους.   
Είμαστε στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου, στο πλευρό των παρατασιούχων που η υπόθεσή τους εκδικάζεται αύριο Τετάρτη 20 Ιούνη.
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνας τους διεκδικώντας : 
Α) το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα 
Β) συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να εξασφαλίζουν την προστασία των εργαζομένων 
Γ) Κατάργηση της λογικής της ανταποδοτικότητας, του νομικού πλαισίου του Καλλικράτη και του Κλεισθένη που τον διαδέχεται, όλων των δεσμεύσεων που απαγορεύουν στους δήμους να προσλαμβάνουν προσωπικό για να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες.  

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ
ΔΗΜΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 
19/6/2018