Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αλιβέρι 20/6/2018
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ακούγοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζόμενων που κατοικούν στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, για μια έντονη μυρωδιά σαν καμένο καλώδιο, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατέθεσε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ζητώντας ενημέρωση και θέτοντας το προ των υποχρεώσεων του για προστασία της υγείας των κατοίκων.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετούμενος στην ερώτηση μας είπε ότι η Διεύθυνση της ΑΓΕΤ υποσχέθηκε πως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου....
θα είναι παρούσα και θα δώσει εξηγήσεις πάνω στο ζήτημα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με ΑΠΟΥΣΑ την ΑΓΕΤ, που καλεί τα Τοπικά Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων του τέως Δήμου Ταμυναίων για ενημέρωση στο εργοστάσιο της την Πέμπτη 21 Ιούλη.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ στους εργαζόμενους της περιοχής, χωρίς να μας εκπλήσσει την άρνηση ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου από πλευράς ΑΓΕΤ, που χωρίς κανένα δισταγμό, για να συνεχίσει να αυξάνει τα κέρδη της  επιβαρύνει άκρως επικίνδυνα την υγεία των κατοίκων της περιοχής απαιτώντας ταυτόχρονα και μείωση κατά 35 % των αποδοχών των εργαζόμενων της.
Ένα γεγονός που δεν αφορά μόνο τη περιοχή Αλιβερίου αλλά και του Βόλου που και εκεί οι κάτοικοι κινητοποιούνται κατά της ρύπανσης από ΑΓΕΤ.
Η  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απορρίπτει την πρόσκληση της ΑΓΕΤ και στηριζόμενη στους εργαζόμενους θα παλέψει να μην γίνει η υγεία του λαού θυσία στα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Καταγγέλλει επίσης τη στάση του Δήμου που ενώ γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα σφυρίζει αδιάφορα!


για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Σύμβουλος της Δημοτικής κοινότητας
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ