Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων της Νέας Αρτάκης, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη από δεκαετία και πλέον, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ενορίας, η οποία περιελάμβανε τραγούδια που απέδωσε εξαιρετικά πολυμελής χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ν. Αρτάκης, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Γερογιάννη, καθώς και χορωδία των κατηχητικών Σχολείων, ενώ το θεολογικό περιεχόμενο των Χριστουγέννων παρουσίασε ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης.
            Ο Σεβασμιώτατος, κλείνοντας την εορτή, συνεχάρη όλους όσοι ....
συνέτρεξαν τον δραστήριο προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη και έβγαλαν αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρευρέθηκε στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδέων, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Πέτρου Πρόκου, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου και έδωσε εόρτιες ευχές σε όλους.

Το πρωί της προ της Χριστού γεννήσεως Κυριακής 23 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Παμμεγίστβ Ταξιαρχών  Χαλκίδος, κατά την διάρκεια της οποία κήρυξε τον θείο λόγο ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το απόγευμα της Κυριακής, στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στη Μεγάλη Εορτή της Γέννησης του Χριστού.

Στην φετινή Συναυλία,  την οποία παρουσίασε η φοιτήτρια Παρασκευή Καλαφάτη και συμμετείχαν περισσότερα από 200 παιδιά, παρουσιάσθηκαν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και κάλαντα από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση, ενώ ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης, Εφημέριος του Ι. προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και απένειμε ένα μικρό δώρο στα παιδιά της Χορωδίας, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή διακρίθηκαν σε άλλους τομείς (αθλητικούς αγώνες, μεταπτυχιακές σπουδές κ.τ.λ.), ή ακόμη συμπλήρωσαν πολλά χρόνια συμμετοχής στην Χορωδία - Ορχήστρα μας.

Εκ μέρους των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε η δ. Αφένδρα Γαϊτανάρου, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Αθηνών, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς τον Σεβασμιώτατο και την Χορωδία-Ορχήστρα της Ι. Μητροπόλεως και τους υπευθύνους της, αφού και εκεί, όπως είπε, έλαβε σπουδαία διδάγματα για την ζωή της.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνεχάρη τα παιδιά, τα οποία μαζί με τα προ αυτών μέλη της Χορωδίας-Ορχήστρας, επί 39 ολόκληρα χρόνια πραγματοποιούν αυτή την Εκδήλωση, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον ομιλητή π. Μεθόδιο, ενώ ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη, καθώς και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος κ. Άννα Ροδά, αλλά πρωτίστως και ιδιαιτέρως την Γενική Υπεύθυνη της Χορωδίας - Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο, μαζί με την βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφάτη, γιατί παραλαμβάνουν από τους καλούς τους γονείς, τα μικρά παιδιά στη Χορωδία και με φροντίδα, στοργή και αγάπη τα μεγαλώνουν.

Μετά την γιορτή της Χορωδίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε σε προεόρτια Ιερά Αγρυπνία, κατά την διάρκεια της οποίας ετελέσθησαν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων και η Εσπερινή Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος δεχόταν στην Ιερά Μητρόπολη τις επισκέψεις μικρών και μεγάλων, Σχολείων, Συλλόγων, Στρατιωτών, Κατηχητικών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων, για τα καθιερωμένα κάλαντα, αλλά και την ανταλλαγή εορτίων ευχών. Γι' ακόμη μια φορά η Ιερά Μητρόπολη έγινε τόπος συνάντησης και επικοινωνίας και δυνατότητος έκφρασης της αγάπης προς όλους.