Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΥΘΟΥΛΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΡΦΥΩΝ- ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συνδημότη μας, που έχασε τη ζωή του, σήμερα τα ξημερώματα, στις 9 Γενάρη, επειδή έμεινε αβοήθητος, καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση για άμεση επέμβαση στο χωριό εξαιτίας της κακής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά τη χιονόπτωση.
Οι λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας για άλλη μια φορά δοκιμαζόμαστε σε δύσκολες καταστάσεις. Όχι όμως από καμιά φυσική καταστροφή για την οποία δεν έχουν βρεθεί το 2019 τα εργαλεία και ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί. Το αντίθετο: η επιστήμη έχει βρει τον τρόπο αλλά ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεν τον υλοποιεί, αφήνοντας «γυμνές» τις υπηρεσίες από εργαζόμενους και τον τόπο μας από έργα υποδομής και μηχανήματα (όπως «αλατιέρες», εκχιονιστικά και ....
άλλα μηχανήματα που και στην προκειμένη περίπτωση, όπως έδειξε η ζωή, δεν επαρκούν). Οι ζωές μας βρίσκονται απροστάτευτες. Η Κυβέρνηση έχει πετσοκόψει τους προϋπολογισμούς στην τοπική διοίκηση και τα άκρως απαραίτητα έργα κρίνονται ως «μη επιλέξιμα» (!!!).  Οι εργαζόμενοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούν, όπως και οι κάτοικοι της περιοχής, όμως οι ελλείψεις είναι τραγικές. 
Σοβαρά προβλήματα όπως, η μεγάλη δυσκολία για μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής, είτε από το χιόνι είτε από τον πάγο, καθώς δεν έχει γίνει η απαραίτητη ρίψη αλατιού, η διακοπή ρεύματος και νερού για πολλές ώρες, μέχρι τον τραγικό θάνατο του συνδημότη μας, δεν είναι τόσο αντικειμενικά όσο θέλουν να τα παρουσιάσουν. Οι ελλείψεις σε όλη την κλίμακα του κρατικού μηχανισμού είναι η αιτία και για τις ελλείψεις ευθύνονται διαχρονικά οι Κυβερνήσεις και οι αρχές της τοπικής διοίκησης που συμπορεύονται, καθώς κριτήριο για το «έργο» τους είναι μόνο το κέρδος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι οι ανάγκες στην καθημερινότητα του λαού και η προστασία της ζωής του. 

Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, σε συμπόρευση, για να λυθούν τα άμεσα και επείγοντα ζητήματα:
Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δημοτικές αρχές να εξασφαλίσουν: 
Mε όλα τα μέσα τον καθαρισμό των δρόμων. Να εξασφαλιστεί πρωτίστως η ασφαλής πρόσβαση στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με άνοιγμα των δρόμων προς αυτά και την κινητοποίηση κρατικών μέσων (μέσω τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης) σε ασθενείς και εργαζόμενους σ’ αυτά. 
H αποκατάσταση της επικοινωνίας, του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος παντού.
Τον εφοδιασμό με το αναγκαίο  πετρέλαιο όλων των σχολείων, των παιδικών σταθμών,  του Κέντρου Υγείας Ψαχνών και του Νοσοκομείου της Χαλκίδας.
Τα αναγκαία για τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Απαιτούμε:
Άμεσα την  κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών.
Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά. Φθηνό ρεύμα για το λαό.
Να ανακοινώσει το Υπουργείο Εργασίας ότι οι εργαζόμενοι που αργούν ή δεν μπορούν να φτάσουν στη δουλειά τους μπορούν ΝΟΜΙΜΑ και χωρίς καμιά επίπτωση από τους εργοδότες να λείψουν από αυτή, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΔΕΙΑ, χωρίς να χάσουν το μεροκάματό τους.