Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΓΡΥΠΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗ ΚΟΙΜΗΣΕΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ  Ι. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Καθίσταται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, ώρα 8:30 μ.μ.: Προεόρτιος ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και στη συνέχεια Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, χοροστατούντος του
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.


Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), στην περιοχή «Σουβάλα», σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ.: ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Τετάρτη 14 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη.

Πέμπτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα – Γραμματέως της Ι. Μητροπόλεως.

Κατά τις ημέρες της πανηγύρεως (14 και 15 Αυγούστου), στον αύλειο χώρο του Ι. Παρεκκλησίου, θα πραγματοποιηθεί δωροέκθεση (μπαζάρ) από τις κυρίες της Ενορίας, για την ενίσχυση του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 πανηγυρίζει την δεύτερη ετήσια πανήγυρή του, το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας των Βλαχερνών (περιοχή «Φοίνικες» Χαλκίδος), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, ώρα 08:30 μ.μ.: ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος.

Πέμπτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

Δ. ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων ανακοινώνεται ότι, χάριτι Θεού, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλλούν και τα Ιερά Εγκώμια, ενώπιον του ανθοστόλιστου ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ.

Ώρα ενάρξεως: 8.30 μ.μ.

Πέρας Θείας Λειτουργίας: 12.30 π.μ.

            Στην Ιερά Αγρυπνία θα ψάλει η Χορωδία μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή.

Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την Χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΥΜΝΟΥ ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού Αμαρυνθίων, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 8 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ.  ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Τετάρτη 14 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως. 

Πέμπτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:30 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ρωμανού Μπασινά. 

Στ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΑ

Πανηγυρίζει το Ιερό Εξωκκλήσιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πάλιουρα (πλησίον της Ι. Μονής Παναγίας Μυρτιδιώτισσας), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 Τετάρτη 14 Αυγούστου, ώρα 8:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεοφύτου Χασάν. 

Πέμπτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:30 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του του Αρχιμ. Νεοφύτου Χασάν. 

Ζ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΑΡΗ ΔΙΡΦΥΩΝ

Από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη ανακοινώνεται ότι, χάριτι Θεία και πρεσβείαις της Θεομήτορος, θα πανηγυρίσει την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 το Ιερό Μετόχιο της Παναγίας Χιλιαδούς, στη Λάμαρη Διρφύων, αφού την 1η Αυγούστου 2018 διενεργήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας και την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, στους χώρους του ανακαινισθέντος, με δαπάνες της Ι. Μονής Μακρυμάλλη, ιστορικού Μετοχίου της Παναγίας Χιλιαδούς, αυτοψία, η οποία πιστοποίησε την ολοκλήρωση των εργασιών.  

Η πανήγυρις, λοιπόν, θα τελεσθεί κανονικά, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τετάρτη 14 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Τετάρτη 15 Αυγούστου, ώρα 7:30 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα προσφερθεί προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, ευλογημένο φαγητό-πανηγύρι.

Η. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019), στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ, θα τελεσθεί στις 7.30 το απόγευμα, σύμφωνα με παλαιά παράδοση, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, θα ψαλλούν τα Εγκώμια για την Κοίμηση της Θεοτόκου και θα λιτανευθεί ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, σύμφωνα με την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στο ταπεινό, μα τόσο φιλόξενο Μοναστηράκι της Παναγίας μας, για να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητέρας πάντων ημών.

 Θ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ  Ι. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
(ΡΙΖΟΚΑΣΤΕΛΙΩΤΙΣΣΑΣ)  ΦΥΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 Καθίσταται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φύλλων Ριζοκαστελιώτισσα σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, ώρα 8:30 μ.μ.: Προεόρτιος ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.

 Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα διανεμηθεί το καθιερωμένο ευλογημένο φαγητό της πανηγύρεως.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς και φιλέορτοι χριστιανοί να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες.