Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εχθές, Τρίτη, 13η Αυγούστου, η ανθρώπινη ενέργεια, κακόβουλη ή όχι ή το τυχαίο συμβάν, επανέλαβαν το περυσινό γεγονός και προκάλεσαν την πυρκαγιά που κατέκαψε ένα μεγάλο τμήμα του προστατευόμενου  πευκοδάσους Natura, που αποτελούσε καταφύγιο άγριας ζωής, στερώντας από εμάς και τους.....
επισκέπτες του νησιού έναν πνεύμονα χαράς και ζωής. Ένα δάσος που ανάδευε τις παιδικές μας αναμνήσεις και αποτελούσε προορισμό της ενήλικη ζωής μας.
          Η κήρυξη της Εύβοιας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η ομολογούμενη, πανταχόθεν, εγρήγορση, του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, με επικεφαλής τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, περιόρισε σημαντικά την μεγάλη ήδη οικολογική καταστροφή.
          Η έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών και ο απόλυτος συντονισμός εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων και δυνάμεων, απέδειξαν ότι η απώλεια ανθρώπινων ζωών και η καταστροφή περιουσιών , δεν είναι απαραίτητη συνέπεια μιας μεγάλης, σε έκταση και ανεξέλεγκτης, λόγω των ισχυρών ανέμων και της πυκνής  βλάστησης, πυρκαγιάς.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Πέτρος Ποδάρας επικοινώνησε χθες με τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και του μετέφερε τη διαβεβαίωση ότι τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού στο Νομό βρίσκονται στη διάθεσή του για οτιδήποτε χρειαστεί. 
          Το μεγάλο «ευχαριστώ», που πηγάζει από τα βάθη της καρδιάς μας, για τους συμμετέχοντες, με κάθε ιδιότητα, στην επιχείρηση κατάσβεσης της, τόσο  μεγάλης, πυρκαγιάς, (πυροσβεστική υπηρεσία, περιφέρεια, δήμοι, αστυνομία, δασαρχείο, εθελοντές) δεν μπορεί να είναι η μόνη συμβολή μας στη διατήρηση του περιβάλλοντος που θα ζουν τα παιδιά μας!
          Οφείλουμε όλοι, με το παράδειγμα μας και τη νουθεσία οι μεγαλύτεροι, ν’ αποφεύγουμε κάθε ενέργεια που θα αποτελεί κίνδυνο αφανισμού των δασών και αφορμή κινητοποίησης  του κρατικού μηχανισμού για την προστασία τους.
           Κυρίες και κύριοι, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!