Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

Δύο συναντήσεις με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της Πατρίδος μας και τους Κατηχητές, οι οποίοι προέρχονται από τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Αιγαίων, Αιδηψίων, Ιστιαίας, Κηρέως καί Νηλέως της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, για δέκατη ένατη συνεχόμενη χρονιά.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, λόγω έκτακων υποχρεώσεων, δεν κατάφερε να παραστεί και εκπροσωπήθηκε, στη μεν σύναξη του Μαντουδίου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κηρέως, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Μάρκου, στη δε σύναξη της Ιστιαίας από τον Ιεροκήρυκα, ...
Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό.
Η πρώτη αφορούσε τους φοιτητές και φοιτήτριες και τους Κατηχητές και Κατηχήτριες, τους προερχομένους από τον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου 2020 στον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου.
Κατά την διάρκειά της, ο π. Ιωάννης, είχε εποικοδομητικό και ζωηρό διάλογο με τους φοιτητές, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευχαρίστησαν τον Επίσκοπό τους για την πρόσκληση και δέχθηκαν με χαρά και συγκίνηση τις συγχαρητήριες ευχές του.
Αμέσως μετά ο π. Ιωάννης και ο συνεφημέριος και κατά σάρκα υιός του Οικον. Νικόλαος Μάρκου, μαζί με τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδές τους είχαν ετοιμάσει μεσημεριανό φαγητό, κατά την διάρκεια του οποίου, σε οικογενειακή ατμόσφαιρα συνεχίστηκε η ωραιότατη επικοινωνία, ενώ πριν την αποχώρηση όλων τους προσφέρθηκαν αναμνηστικές ευλογίες.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τους φοιτητές και τους Κατηχητές των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψού.
Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μητροπολίτου τους είχαν την ευκαιρία να ακούσουν επίκαιρη εισαγωγική ομιλία της Φιλολόγου-Κατηχήτριας κ. Μαρίας Τρίγκα και στην συνέχεια είχαν εποικοδομητική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, π. Νεκτάριο, ο οποίος ευχήθηκε στους νέους φοιτητές, αλλά και στους φιλότιμους κατηχητές να έχουν τον Θεό συνεργό και αντιλήπτορα σε όσα καλά εργάζονται κατά τον θείο φωτισμό Του. Αμέσως μετά, μέλη του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» απέδωσαν παραδοσιακά κάλαντα.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιδηψίων, Πρωτοπρεσβ. Ηλία Ευθυμιόπουλο και αμέσως μετά ο Εφημέριος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Θάνος, μετά των συνεργατών και των εθελοντριών, είχε προγραμματίσει ωραιότατη δεξίωση στο παρακείμενο Πν. Κέντρο, όπου προσφέρθηκαν κεράσματα και αναμνηστικές ευλογίες σε όλους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος αυτός της επικοινωνίας του Μητροπολίτου μας και των Κληρικών του με τούς νέους και τις νέες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας είναι ο πλέον κατάλληλος, αφού αποτελεί τον κατ' εξοχήν τρόπο επικοινωνίας της Εκκλησίας με τούς ανθρώπους, ο οποίος βασίζεται στην προσωπική συνάντηση και γνωριμία και αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας σχέσης.
Τέλος, γίνεται γνωστό ότι η Τοπική μας Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται παντοιοτρόπως σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους.