Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Η βαθιά επιθυμία όσων συμμετέχουν στις Κατηχητικές συνάξεις των κατά τόπους Ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος είναι να «βάλουν  αρχή» για την ανάπτυξη σχέσεων αγάπης, ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τον Δομήτορα της Ορθόδοξου Εκκλησίας μας Ιησού Χριστό.
 Η Τοπική  Εκκλησία  ανταποκρινόμενη και φέτος στην πατρική αγωνία του Επισκόπου μας , Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος , Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσοστόμου για την λειτουργική, κατηχητική εκπαίδευση και αγωγή των νέων της, πραγματοποίησε σχεδόν σε όλες της Ενορίες της κατηχητικές χριστουγεννιάτικες συνάξεις με θέμα «Η εμπειρία των Χριστουγέννων στη ζωή μου»....

 Οι φιλότιμοι και δραστήριοι λαϊκοί και κληρικοί κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με την καθοδήγηση του υπευθύνου Νεότητος, Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη-Ιεροκήρυκος και των κατά τόπους συντονιστών κληρικών, Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, Αρχιμ. Λουκά Σταμέλου, Οικον. Εμμανουήλ Νταλλαρή, Οικον, Εμμανουήλ Βιολάκη, Οικον. Νικόλαου Σταματά, Οικον. Δημητρίου Πατεράκη, Οικ. Ιωάννου Σούρα, Πρεσβ. Χρήστου Νγκέλα και Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου, προσπάθησαν αξιοποιώντας την προθυμία πολλών νέων ανθρώπων που φοιτούν στις Κατηχητικές Συνάξεις των Ενοριών θέλησαν να κατανοήσουν και να μεταδώσουν με απλό τρόπο το νόημα της γεννήσεως του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, παρουσιάζοντας παραδοσιακά κάλαντα , τραγούδια , θεατρικά δρώμενα και χριστουγεννιάτικα ποιήματα, συγκεντρώνοντας ωστόσο και ειδή πρώτης ανάγκης για τους εμπερίστατους και ελαχίστους αδελφούς.
 Τα παιδιά με την καθοδήγηση των καλών κατηχητών τους προσπάθησαν να κάνουν φέτος πράξη τα λόγια του μεγάλου ποιητή μας Κωστή Παλαμά ο οποίος αγαπούσε ιδιαιτέρως την Β. Εύβοια καθώς επισκεπτόταν συχνά την Λουτρόπολη της Αιδηψού κατά τον περασμένο αιώνα, ζώντας οι ίδιοι και φέτος την εμπειρία των Χριστουγέννων με τα λόγια του «Να μουν του στάβλου εν΄ άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι, την ώρα που άνοιγε ο Χριστός στον Ήλιο του το μάτι».
Την ευθύνη και τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχαν οι κληρικοί που εργάζονται στο Τομέα της Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, οι οποίοι εκόμισαν παντού το πατρικό ενδιαφέρον του Επισκόπου μας