Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Δημήτρης Θωμάς

"Σπίτι Παπανικολάου".

Τόνοι λάσπης για να καλύψουν την αδιαφορία και ανικανότητα τους και στο θέμα αυτο.
Επί (6) χρόνια παραμένει κλειστό με γελοίες δικαιολογίες...
Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν μόνο για να.....
σπείρουν τη διχόνοια και να γεμίσουν τον κόσμο με κακία...
Βάζουν 2-3 "ψυχακιες" μπροστά να γράφουν και κρύβονται σαν τις στρουθοκαμηλους από πίσω τους....
Μια μικρή ενημέρωση λοιπόν σε απάντηση των όσων καταπτυστων γράφονται αυτές τις μέρες.
Επί Δημαρχιας Θωμά ο Δήμος καταφερε πάρα τις διαχρονικά αξεπέραστες μέχρι τότε δυσκολίες που υπήρχαν, να αγοράσει το σπίτι του Κυμαιου παγκοσμίου ευεργέτη, το οποίο είχε αρχίσει να καταρρέει αφού ήταν άσκεπες εγκαταλελειμενο και σε άθλια κατασταση όταν αγοραστηκε.  
Στη συνέχεια ο Δήμος με χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε μπόρεσε, με μελέτη που συνταχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων Ευβοίας, (ΤΥΔΚ), που είχε έδρα την Χαλκίδα και υπό την αυστηρη της επίβλεψη, να ανακατασκευαστεί το κτίριο εξ ολοκλήρου.
Το ποσόν που διατέθηκε συνολικά για την ανακατασκευή του και τον εξοπλισμό του ήταν της τάξεως των 550.000€.
Η μελέτη προέβλεπε (την οποια συνέταξε η ΤΥΔΚ και ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβουλιο), την σχολαστικη διατήρηση της εξωτερικής παραδοσιακής φυσιογνωμίας του κτιρίου και την προσαρμογή των εσωτερικών του χωρων στα σύγχρονα δεδομένα, αφού πέραν των άλλων, όλα τα εσωτερικά παλιά παραδοσιακά στοιχεία του σπιτιού είχαν ολοσχερώς καταστραφεί.
Κατι εξαλλου το οποίο σε πολλά μουσεία του κόσμου συμβαινει κατά κόρον. 
Έγινε μεγάλη προσπάθεια το ισόγειο του κτιρίου να διατηρήσει εσωτερικα την παλιά του φυσιογγνωμια το οποίο σε μεγάλο βαθμό επετευχθη.
Το κτιριο αδειοδοτηθηκε από το Πολεοδομικό Γραφειο Κυμης και το οποίο πέραν των άλλων έπρεπε να τηρεί τις προδιαγραφές χώρου συνάθροισης κοινού.
Το ότι δεν επιλεχθη να κηρυχτεί διατηρητέο αφού είχε(?) την εποχή εκείνη ηλικία ανω των 100 ετών, (από που προκύπτει αυτό κανένας δεν μας το εξηγεί υπεύθυνα), ίσως ήταν και στα θετικά αφού με την γραφειοκρατία που υπάρχει στον τομέα αυτό, οι καθυστερήσεις αναστηλωσης και ανακατασκευής του θα ήταν ολέθριες για το έτοιμο να καταρρεύσει κτίριο. 
Στις 31 Αυγούστου 2014 το κτίριο εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε.
Από τότε δυστυχώς και επι εξι (6) χρόνια πλέον παραμένει κλειστό. 
Οι σημερινοί διοικούντες με γελοίες δικαιολογίες και τόνους λάσπης τους ανεμιστήρες προσπαθούν, μάταια ομως, να καλύψουν την αδιαφορία και ανικανότητα τους και σε αυτό το θέμα.
Κάποιοι "επωνυμοι" οι οποιοι κατά την διαρκεια της ανακατασκευής του κτιρίου αφησαν υπόνοιες για σπατάλη χρημάτων, δικάστηκαν πρωτόδικα με ένα χρόνο περιπου φυλακή. 
Στη δική που έγινε σε δεύτερο βαθμο ζήτησαν συγγνώμη και με την δική μας συναίνεση αθωώθηκαν. 
ΟΜΩΣ! 
Αυτή τη φορά που πάλι "ξεμυτησαν" οι γνωστοί "ψυχακιες" με την προτροπή και στήριξη της κεντρικής και τοπικης εξουσίας του σημερινου Δήμου, (ακόμη και πρώτου βαθμού συγγενικά τους πρόσωπα κάνουν like στις κατάπτυστες αναρτήσεις τους), η συγγνώμη τους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, "τον κωλο τους να βαράνε κατω"...
Το κακο βέβαια είναι ότι η Κύμη όλος ο Δήμος, κάθε μέρα πάει όλο και πιο πίσω...