Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

«Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προετοιμασία των Αγώνων»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχάιντ Σούγκα δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να συνεχίσει τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, παρά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. 

«Θα συνεχίσουμε την προετοιμασία με αποφασιστικότητα για να χτίσουμε μέτρα κατά του κορονοϊού και να διοργανώσουμε τους Αγώνες που μπορεί να φέρουν ελπίδα και θάρρος στον κόσμο», δήλωσε ο Σούγκα και στη συνέχεια αναφέρθηκε ...

στις καθημερινές ανάγκες και τις ιατρικές υπηρεσίες:

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να παρέχουμε τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες σε άτομα που έχουν ανάγκη. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέτρα για τη διαφύλαξη του ιατρικού συστήματος»

Η Ιαπωνία, αν και έχει πληγεί λιγότερο από την πανδημία σε σχέση με άλλες προηγμένες οικονομίες, τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, ωθώντας τον πρόεδρο της Ιατρικής Ένωσης Ιαπωνίας Τόσιο Νακαγκάουανα δηλώσει ότι το σύστημα υγείας καταρρέει.

Τα συνολικά κρούσματα στην Ιαπωνία έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες σε περίπου 330.000, σύμφωνα με το NHK κι έχουν καταγραφεί 4.525 θάνατοι.