Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας ο Ολυμπιακός

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρόκριση της Σάλτσμπουργκ στους ομίλους του Champions League σε συνδυασμό με αυτήν της Μπενφίκας την Τρίτη (24/8), θέτει τον Ολυμπιακό στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή (28/8) κλήρωση των ομίλων του Europa League, αν φυσικά αξιοποιήσει το υπέρ του 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα ρεβάνς της Πέμπτης (26/8) με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Το Europa League από φέτος θα θυμίζει Champions League στον τρόπο διεξαγωγής. Στη φάση των ομίλων θα υπάρχουν 32 ομάδες, εκ των οποίων οι 21 είναι ήδη γνωστές. Πρόκειται για τις Λιόν, Νάπολι, Λεβερκούζεν, Λάτσιο, Ντίναμο...

Ζάγκρεμπ, Μπράγκα, Άιντραχτ, Λέστερ, Λοκομοτίβ, Γκενκ, Μαρσέιγ, Γουέστ Χαμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μπέτις, Σπαρτάκ, Σπάρτα, Μίντιλαντ, Αϊντχόφεν, Φερεντσβάρος, Λουντογκόρετς, Μπρόντμπι. Οι υπόλοιπες 10 ομάδες του τουρνουά θα προκύψουν από τα play offs του Europa League (26/8).

Ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει συντελεστή 43,000 σε σχέση με τις 21 ομάδες που θα βρεθούν στους ομίλους του Europa League έχει την 6η υψηλότερη βαθμολογία. Κάτι το οποίο σημαίνει πως μπαίνει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αφού η μόνη ομάδα που θα αγωνιστεί στα playoffs του Europa League την Πέμπτη και έχει ψηλότερη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό είναι η Σλάβια. Άρα στη χειρότερη οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι όγδοοι.