Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Υφυπουργό Υγείας συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου και τον 
Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Στη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Οικονόμου, συζήτησαν για την κατασκευή των νέων Φυλακών Χαλκίδας, οικονομικών εγκλημάτων, στο παλιό Πεδίο Βολής, στη θέση Βαθροβούνι και για την εξέλιξη του σχεδιασμού και της μελέτης που υλοποιεί η ΜΟ.Μ.ΚΑ.
Επίσης η Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη μεταφοράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας στον ίδιο χώρο. Ο Υπουργός είναι.... σύμφωνος με τον ανωτέρω σχεδιασμό, δεσμεύτηκε να έχουν διαρκή επικοινωνία για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και την ενημέρωσε ότι, το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί τη Χαλκίδα και τον χώρο των νέων Φυλακών Χαλκίδας.
Τέλος, ζήτησε την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στη Νέα Αρτάκη, που όπως την ενημέρωσε ο Υπουργός θα ενταχθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό για τη δημιουργία νέων Αστυνομικών Τμημάτων.
Στην συνάντηση με τον Υφυπουργό κ.Θεμιστοκλέους, συζητήθηκε η αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου Χαλκίδας, που ως γνωστόν, ανήκει κατά το ήμισυ στο Υπουργείο Υγείας. Η Δήμαρχος ζήτησε να περιέλθει εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Δήμου, προκειμένου να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μετά από διαβούλευση, για την ανάπτυξη της περιοχής και του Δήμου Χαλκιδέων ευρύτερα.
Η πρόταση βρήκε σύμφωνο τον Υφυπουργό και δήλωσε ότι, από κοινού, θα προχωρήσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε να υλοποιηθεί η πρόταση αυτή.