Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, χρόνια πολλά και να είσθε καλά στην υγεία σας. Από 01/01/2024 έχουμε πλέον νέες Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές και να ευχηθούμε να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, να μην ξεχάσουν τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις τους, και το κυριότερο στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορούν να πούνε πως ...παρέλαβαν καμένη γη, αφού παρέλαβαν από τον εαυτό τους!!!!

- Οι περισσότεροι δήμαρχοι, βάζουν ως πρώτο θέμα την καθαριότητα και καλά κάνουν, αλλά είναι αλήθεια, πως στο θέμα αυτό δεν έχουμε την απαραίτητη παιδεία, ούτε οι δημότες, ούτε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ούτε οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ούτε κανείς άλλος.

- Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως η εικόνα είναι τραγική και αυτό δεν θ΄ αλλάξει, αν δεν αλλάξουμε όλες και όλοι. Παντού σκουπίδια. Σκουπίδια στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στις παιδικές χαρές και όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Βρώμικοι κάδοι απορριμμάτων, βρωμιά γύρω από τους κάδους και όμως κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για να δώσει λύση.

- Θα το γράψουμε για μια ακόμη φορά κι ας γίνουμε βαρετοί. Η κάθε δημοτική αρχή, θα πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία θα πρέπει να σεβαστεί. Για να γίνει κάποιο έργο, θα πρέπει να μελετηθεί και να βρεθεί η χρηματοδότησή του. Αν δεν βρεθεί το έργο δεν θα υλοποιηθεί. Στο θέμα όμως της καθαριότητας, του φωτισμού, της ύδρευσης και της αποχέτευσης, δεν ψάχνουν χρηματοδότηση. Με δική της απόφαση η όποια δημοτική αρχή, έχει ορίσει τα δημοτικά τέλη και αυτά είναι ανταποδοτικά. Πληρώνουν δηλαδή βρέξει χιονίσει οι δημότες.

- Είναι αλήθεια πως αυτό δεν το τηρεί καμία δημοτική αρχή. Πληρώνουμε όλοι(;), αλλά οι αρμόδιοι, φροντίζουν μόνο για λίγους. Όταν όλοι πληρώνουμε τα ίδια χρήματα, δεν πρέπει όλοι να απολαμβάνουμε τις ίδιες υπηρεσίες;