Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας 2024

Ξεκίνησε την, Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, η Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας, που αναβιώνουν, μετά 
από πολλά χρόνια, ο Δήμος Χαλκιδέων με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.
Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε με Επιμνημόσυνη Δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσόστομος, στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Λαγκαδιώτισσας και με ρίψη στεφάνων.... στη θάλασσα, από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σέρρα και τον Λιμενάρχη Χαλκίδας, Πλοίαρχο, Κωνσταντίνο Φλουρή, προς τιμήν των χαμένων ναυτικών, με τη συμμετοχή του Πανευβοϊκού Συλλόγου Καππαδοκών «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος» και
εκπροσώπων του Συλλόγου Λαγκαδιωτών Κυζίκου Μ.Ασίας.
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας, με μια μοναδική
μουσικοχορευτική βραδιά, αφιερωμένη στα Επτάνησα, με τη συμμετοχή της μεικτής τετράφωνης χορωδίας του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «η Φανερωμένη» και ορχήστρα παραδοσιακής επτανησιακής μουσικής, οι οποίοι «ταξίδεψαν» τον κόσμο, που είχε κατακλύσει την πλατεία Μάλλιου, σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Παξούς, Κύθηρα και σε περιοχές της κάτω Ιταλίας.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους κάλεσε να συμμετέχουν στη Ναυτική Εβδομάδα, ένα εγχείρημα που αναβιώνει ο Δήμος. «Δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος να ξεκινήσουμε τις ναυτικές μας εκδηλώσεις. Το Λύκειο Ελληνίδων είναι ταυτισμένο με την βαριά πολιτιστική παρακαταθήκη του Δήμου μας και όχι μόνο. Ναυτικά θα μας ταξιδέψουν και σήμερα στο Ιόνιο Πέλαγος.
Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλους τους χορευτές.», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος και στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Μαρία Κωτσή, η οποία ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και παρουσίασε τους συντελεστές της εκδήλωσης.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμητρα Σακελλαράκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμεναρχείου, της Σχολής Πεζικού και των τοπικών Φορέων.