Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ορκωμοσία Μονίμων Υπάλληλων
για την Καθαριότητα

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 και ώρα 13:00, στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου, θα γίνει η ορκωμοσία των πρώτων 65 μονίμων υπαλλήλων του Δήμου Χαλκιδέων, που ανήκουν στον τομέα καθαριότητας.
Η προτεραιότητα αυτή δόθηκε λόγω των συμβάσεων που λήγουν, καθώς ο Δήμος Χαλκιδέων ήταν ο μοναδικός στην επικράτεια, όπου ο τομέας καθαριότητας στηριζόταν κατά 70% σε συμβασιούχους.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, γιατί ως πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής, ήταν η επαναφορά της νομιμότητας στις εργασιακές σχέσεις του Δήμου Χαλκιδέων και της επίλυσης του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος των συμβασιούχων, οι οποίοι εργάζονταν στο Δήμο για 10-15 χρόνια υπό καθεστώς ομηρίας.
Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους εργαζόμενους, προχωρήσαμε άμεσα στην προκήρυξη 125 θέσεων εργασίας με βασικό προτέρημα την εμπειρία προκειμένου να ενισχυθεί η μοριοδότηση των παλαιών συμβασιούχων, που είχαν μείνει εκτός από την 1η προκήρυξη.
Μάλιστα αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι για το συγκεκριμένο διαγωνισμό εκδηλώθηκε απροθυμία, υποβλήθηκαν περίπου οι μισές αιτήσεις απ’ ότι στο προηγούμενο διαγωνισμό, καθώς οι συμμετέχοντες γνώριζαν ότι οι εργάτες καθαριότητας χωρίς εξαίρεση, στελεχώνουν την υπηρεσία καθαριότητας του εργοταξίου.
Η ορκωμοσία των υπολοίπων εργαζομένων, άλλων ειδικοτήτων, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009, την ώρα της οποίας θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δελτίο τύπου.