Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Ο κ. ΣΚΛΙΑΣ ΣΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑ

Επίσκεψη του Γ.Γ. της Π.Σ.Ε.
στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και το Τ.Ε.Ε. Εύβοιας
Το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Εύβοιας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς την Πέμπτη 07 Μαΐου 2009.
Στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του Ιδρύματος από την οποία ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τις ανάγκες του.
Ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας με το ποσό των 500.000,00 Ευρώ για την κάλυψη αναγκών σε κτιριακές υποδομές, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τις Υποδομές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη συμμετοχή του ΤΕΙ Χαλκίδας στο Συμβούλιο Καινοτομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας, από τα μέλη της οποίας ενημερώθηκε για ζητήματα που απασχολούν το Επιμελητήριο. Παράλληλα , κατέστησε αναγκαία την ανάγκη αναβθμισης της θεσμικής σχέσης ανάμεσα στο ΤΕΕ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Τέλος, διαβεβαίωσε τα μέλη του ΤΕΕ ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει καταβάλλει το 2009 το ποσό των 47 εκ. ευρώ περίπου σε εργολήπτες, εξοφλώντας το σύνολο των λογαριασμών που έχουν υποβληθεί προς πληρωμή.