Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Μετά την έντονη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ , πρωτοστατούντος του βουλευτή Εύβοιας, Σίμου Κεδίκογλου καταψηφίστηκε τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης να διαχειρίζονται μαύρο χρήμα.
Η αντίδραση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να μπει τέλος σε ένα καθεστώς ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που είχε θεσπιστεί επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ , καθώς οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είχαν την ευχέρεια να διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και χωρίς παραστατικά το 2% του ετήσιου τζίρου τους.
Ο κ. Κεδίκογλου είχε αρχικά επισημάνει, ότι το υπουργείο θα αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία σκανδαλώδη διάταξη, καθώς δίνεται το «προνόμιο» στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης να διακινούν μαύρο χρήμα την ίδια στιγμή που σε περίοδο οικονομικής κρίσης οι πολίτες επιβαρύνονται με πρόσθετη φορολογία.
Η κίνηση στην οποία προχώρησαν οι βουλευτές που εξέφρασαν τη διαφωνία τους ήταν η συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να κατατεθεί το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.
Ο κ. Κεδίκογλου που έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαφάνεια των οικονομικών των Μέσων Ενημέρωσης υπέγραψε το αίτημα, εκφράζοντας την αντίδρασή του και κάνοντας γνωστό ότι δεν θα ψηφίσει μία χαριστική διάταξη, η οποία θα αποτελούσε ένα ακόμα πλήγμα στην αξιοπιστία των πολιτικών και της πολιτικής γενικότερα.
Μετά την αντίδραση που προκλήθηκε η κυβέρνηση κατανόησε το πρόβλημα και οδηγήθηκε σε αναδίπλωση, αποσύροντας την τροπολογία που έδινε τη δυνατότητα στα Μέσα Ενημέρωσης να διαχειρίζονται μαύρο χρήμα για τρία ακόμα χρόνια.