Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΒΑΛΒΕΡΔΕ

«Όλοι ξέρουμε
ότι ένας αποφάσισε...»
Αιχμές κατά του Κόκκαλη από τον μάνατζερ του Βαλβέρδε
Περισσότερη ειλικρίνεια από την πλευρά του Ολυμπιακού περίμενε ο μάνατζερ του Ερνέστο Βαλβέρδε, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, ο οποίος μίλησε στο www.sport24.gr για το άδοξο τέλος στη συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Βαλβέρδε, υπογραμμίζοντας ότι ο «Ερνέστο άξιζε περισσότερη ειλικρίνεια». Παράλληλα ο Ισπανός μάνατζερ αφήνει αιχμές για τον Σωκράτη Κόκκαλη, λέγοντας ότι «τελικά στην ομάδα αποφασίζει ένας».
Αναλυτικά η συνέντευξη...
- Μπορείτε να μας σχολιάσετε την απόφαση του Ολυμπιακού
;
«Είναι δικαίωμα του Ολυμπιακού να μην συμφωνήσει μαζί μας και να μην ανανεώσει τη συνεργασία με τον Βαλβέρδε, αν κι εγώ θα το έθετα σε διαφορετική βάση. Ο Ολυμπιακός κι ο Βαλβέρδε κάθισαν σε ένα τραπέζι και τελικά δεν συμφώνησαν».
- Μπορείτε να μας πείτε αν τελικά το οικονομικό το μοναδικό σημείο διαφωνίας;
«Όταν δύο πλευρές κάθονται σε ένα τραπέζι για να διαπραγματευτούν υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν. Δεν μου αρέσει να μπαίνω σε λεπτομέρειες. Από το στόμα μου δεν πρόκειται ποτέ να βγουν λεπτομέρειες του συμβολαίου που πρότεινε ο Ολυμπιακός και που αντιπροτείναμε εμείς. Πρέπει, όμως, να πω ότι το οικονομικό δεν ήταν το μοναδικό που απασχόλησε τις δύο πλευρές».
- Ήταν όμως το οικονομικό αυτό που έφερε την οριστική ρήξη;
«Όπως σου είπα συζητήθηκαν διάφορα θέματα κι υπήρχαν διαφωνίες όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι. Παρόλα αυτά η οικονομική πρόταση του Ολυμπιακού δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον πελάτη μου και μπορούμε να πούμε ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν επήλθε η συμφωνία».
- Πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός έκανε λάθος παίρνοντας αυτή την απόφαση;
«Είμαστε ενήλικες... Ο καθένας ξέρει τι θέλει και τι ζητάει. Ο Ερνέστο, αλλά κι εγώ, περάσαμε πολύ όμορφα στην Ελλάδα, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω. Διάβασα στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού ότι το διοικητικό συμβούλιο πήρε ομόφωνα αυτή την απόφαση κι αυτό είναι κάτι που δεν δέχομαι να το πιστέψω. Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι είναι η ιδιοκτησία ενός ανθρώπου, ο οποίος στο τέλος είναι αυτός που παίρνει και τις αποφάσεις».
- Αφήνετε κάποια αιχμή για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού;
«Κοιτάξτε... Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εμείς αποδεχόμαστε με όλο το σεβασμό την απόφαση του Ολυμπιακού, δεν θέλουμε να μπούμε σε κόντρα για οποιονδήποτε λόγο, όμως, θα σας πω το εξής: »Είδα τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών, είδα τα πρόσωπα των υπαλλήλων της ΠΑΕ, είδα τα πρόσωπα αυτών που δουλεύουν στα γραφεία, της κυρίας που δουλεύει στην κουζίνα, του φροντιστή του γηπέδου, όλων όσων είναι ανακατεμένοι κατά οποιονδήποτε τρόπο με το σύλλογο κι αν κάτι μου είπαν συνολικά οι εκφράσεις όλων αυτών είναι ότι πίστευαν ομόφωνα το αντίθετο. »Ήθελαν όλοι να συνεχίσει ο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Αρα, λοιπόν, μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι όλο αυτό που εκφράζεται ξεκάθαρα από τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις όσων βρίσκονται στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να εκφραστεί έστω κι από ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου. »Εκεί είναι που θα μου άρεσε λίγη περισσότερη ειλικρίνεια. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί νομίζω ότι ο Ερνέστο την άξιζε με τη δουλειά που πρόσφερε και με τη συμπεριφορά του όλο αυτόν τον χρόνο. »Για να το τελειώνουμε μου φαίνεται ακατανόητη η ομοφωνία που παρουσιάζει η ανακοίνωση, αλλά εκεί πλέον μπαίνουμε ξανά στο γεγονός ότι υπάρχει ένας που αποφασίζει και κανένας άλλος».
- Ο κύριος Βαλβέρδε είναι στενοχωρημένος;
«Δεν θέλω να σχολιάσω τα προσωπικά συναισθήματα του Ερνέστο, όπως είπα και πριν είμαστε ενήλικες και φυσικά θα προτιμήσουμε να κρατήσουμε τα καλά πράγματα από το να αναδείξουμε τα άσχημα. Έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός στο σύνολο του φέρθηκε αψεγάδιαστα κι έχει τον απόλυτο σεβασμό μας».
- Ο κύριος Βαλβέρδε θα βρίσκεται στη φιέστα του Ολυμπιακού;
«Φυσικά και θα βρίσκεται. Αξίζει να είναι εκεί με όλους αυτούς που εκτίμησαν την εργασία του και τον αγάπησαν. Αλλωστε ο Ερνέστο μέχρι τελευταία στιγμή θέλει να είναι κύριος σε όλες τις υποχρεώσεις του, αφού όπως είπαμε και πριν δεν μας ενδιαφέρει καθόλου οποιαδήποτε κόντρα, αλλά στόχος μας είναι να φύγουμε από τον σύλλογο με τον κομψότερο δυνατό τρόπο».
Newsroom ΔΟΛ